Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Nejc Kete prvi in drugi med modelarji

Član Aerokluba Josip Križaj Ajdovščina Nejc Kete je zmagovalec skupnega seštevka v pokalu Slovenije za prostoleteče modele (kategorija F1H), medtem ko je na državnem prvenstvu osvojil srebrno medaljo.

Nejc Kete, učenec OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, je osvojil 75 točk, tri točke več od drugouvrščenega Martina Bencika, tretji je bil Maj Habjanič, oba iz Društva modelarjev Pomurje iz Murske Sobote.

Medalje so podelili na zadnjem letošnjem tekmovanju v Vipavi (10. decembra), ki ga je organiziralo društvo Ventus s Planine. Na tej tekmi je sicer Nejc osvojil 3. mesto, skozi leto pa je zmagi v Bovcu dodal še drugo mesto na Borutovem memorialu. Ostale tekme za pokal Slovenije so odpadle.

Kategorija F1H je mladinska kategorija, pri kateri modeli ne smejo biti lažji od 220 g, maksimalna površina modela znaša 18,2 dm2, vlečna vrvica pa je dolga 50 metrov. Tekma ima 5 turnusov, maksimalno število sekund v turnusu znaša 120, skupno torej 600 sekund. Na državnem prvenstvu na martinovo soboto v Murski Soboti je Nejc s 451 sekundami osvojil drugi mesto, za zmagovalcem, domačinom Majem Habjaničem je zaostal za pičlih 21 sekund. Ketejev mentor je Vanja Perger – Vanč.

Oglejte si tudi