Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Mednarodni košarkarski kamp 'Pass it on'

Od 11. do 17. avgusta je v turškem Carigradu potekal mednarodni košarkarski kamp PASS it on.
Košarkarska zveza Slovenije je v Turčijo poslala igralko Zalo Ferjančič, igralca Timoteja Močnika in trenerja Petra Ferjančiča. S tem smo s strani krovne košarkarske organizacije dobili izjemno priznanje in potrdilo, da se v košarki na našem področju dobro dela. Timotej je član Košarkarskega kluba Ajdovščina, Zala in Peter pa Košarkarskega kluba Vipava. Zanimivo pa je, da vsi izhajajo z osnovne šole Draga Bajca Vipava, kjer so naredili svoje prve košarkarske korake.

Peter Ferjančič o kampu: »To je bila definitivno zelo pozitivna izkušnja zame in za oba igralca. Sprva nisem vedel, kaj pričakovati in prvi dan se tudi ni začel najbolje, saj smo se zaradi prometnih zastojev do campusa vozili uro in pol ter tako zamudili večerjo ter sestanek trenerjev. Kljub temu smo zdržali ter čakali na naslednji dan. 

Ko smo se končno vsi zbrali v veliki telovadnici, smo komaj dojeli veličino tega kampa. Zbranih je bilo več kot 100 trenerjev in okoli 250 otrok. Poleg pa je bilo še nekaj prostovoljcev in trenerjev teambuildinga. Sam način dela vodij tabora je bil zelo ameriški. Veliko energije, spodbujanja ter dobre volje. Takoj smo trenerji in igralci pobrali njihovo energijo in jo pretvorili v dobro delo. Treningi so potekali enkrat na dan, popoldne pa so bile na vrsti tekme ali pa razne druge ekipne aktivnosti. 

Potrudili pa se niso samo na košarkarskem igrišču. Pripravili so čudovito zabavo dobrodošlice z različnimi nastopi akrobatskih in plesnih skupin. Poleg tega so nas odpeljali na ogled po Carigradu ter nočno vožnjo ob najlepših obalah. 

Sodelovali smo tudi pri sajenju dreves pred stavbo turške košarkarske zveze ter na ogledu prijateljske tekme med Turčijo in Španijo. 

V celoti je bil kamp zame čudovita izkušnja, saj sem poleg kampa dobil tudi nekaj novih trenerskih prijateljev, s katerimi upam, da bom v prihodnje še sodeloval. Isto velja za Zalo in Timoteja, ki sta navezala kar nekaj stikov z igralci iz celega sveta.«

Ivan Ivanov

Oglejte si tudi