Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Košarkarice OŠ Šturje državne podprvakinje

V petek, 19. maja 2017, se je v dvorani OŠ Šturje Ajdovščina odvijalo finalno državno tekmovanje košarkarskega Superšolarja za mlajše učenke. Poleg košarkaric šturske šole so se finalnega turnirja udeležila tudi dekleta z OŠ Trbovlje ter OŠ Šmarje pri Jelšah.
Polne tribune večinoma domačih učencev in učiteljev, ki so z glasnim navijanjem in spodbujanjem pomagali domačim dekletom, so bile priča pravim košarkarskim dramam, saj so se vse tri tekme odločale v končnicah. Med tekmami in odmori pa so na sceno stopile plesalke iz plesnega kluba ADC ter plesalke pod taktirko Elene Mikuž. Poleg tribune je za dobro voljo skrbel maskota Lipko.

Na prvi tekmi so Šturke igrale proti dekletom iz Trbovelj. Tekma se je končala z zmago naših deklet za 6 točk, ker jim je na koncu  po veliki borbi in požrtvovalnosti uspel veliki preobrat. Tudi s pomočjo navijačev. Druga tekma je bila med OŠ Trbovlje ter OŠ Šmarje pri Jelšah. Končala se je z zmago Šmarij za eno samo točko, odločale so malenkosti ter športna sreča. To je pomenilo, da bo za naslov državnega prvaka odločala tekma med OŠ Šturje Ajdovščina ter gostjami z OŠ Šmarje pri Jelšah, ki so osvajale naslove prvakinj že v prejšnjih letih. Tekmo so bolje začele gostujoče košarkarice, ki so povedle, držale visok ritem igre in ušle na varnih 10 točk prednosti. Vendar to še ni pomenilo konca, saj so Šturke začele igrati bojevito ter do konca zadnjega dela tekme uspele izid izenačiti. Zopet je bila na sporedu prava košarkarska drama, kjer so vsak koš, vsaka obramba odločali o naslovu prvakinj. Na koncu je tudi s pomočjo športne sreče gostjam uspelo iz Šturij odnesti pokal. Boljše so bile za 4 točke.

Slovesno podelitev medalj in pokalov sta počastila tudi dva naša uspešna športnika, kolesarka Polona Batagelj ter košarkar Tomaž Bolčina. V prvo petorko turnirja sta bili razglašeni dve naši košarkarici, in sicer Jana Likar Ivanov ter Neža Stopar, ki je dobila tudi nagrado za naj strelko turnirja.

Z drugim mestom na tako pomembnem športnem dogodku smo v naši šoli začeli pisati tudi zgodovino kolektivnih športov, saj je to naša prva tovrstna medalja in smo nanjo izredno ponosni!

Rezultati tekem:

OŠ Šturje Ajdovščina : OŠ Trbovlje 43:37 (7:16, 15:15, 21:6)

OŠ Šmarje Pri Jelšah : OŠ Trbovlje 49:48 (10:11, 20:16, 19:21)

OŠ Šturje Ajdovščina : OŠ Šmarje Pri Jelšah 45:49 (6:13, 21:17, 18:19)

 

Gregor Zagorc

Oglejte si tudi