Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Iz Verone z zmago v žepu

Kadeti Primorja so se na praznični 2. maj odpravili na gostovanje v Verono, k tamkajšnjemu prvoligašu Chievu. Čas pred tekmo so izkoristili tudi za krajši ogled centra Verone, ki slovi po Shakespearovi zgodbi o Romeu in Juliji, s svojim zgodovinskim pečatom in pristnim italijanskim značajem pa je pravi magnet za turiste iz vseh koncev sveta.
Tekma je sledila po kosilu, v sončnem trenažnem centru "Bottagisio Sports Centre", namenjenemu razvoju mladih nogometašev iz nogometne akademije Chieva. Kljub dejstvu, da se Ajdovci še vedno borijo za napredovanje v 2. slovensko ligo, so dokazali, da se z zglednim delom na treningih in ob kvalitetnih pogojih, ki jih ponuja klub, lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami svoje starostne kategorije. Kadeti Chieva v italijanski prvi ligi namreč zasedajo visoko sedmo mesto na lestvici in vrstijo odlične rezultate proti najmočnejšim ekipam iz Italije.

Za dogovor tekme je poskrbel 'ajdovski zet' Valter Birsa, ki je prav v dresu Primorja začel svojo nogometno kariero, trenutno pa v družbi kapetana slovenske izbrane vrste Boštjana Cesarja več kot uspešno nastopa za člansko ekipo Chieva, za katero je letos prispeval že 7 golov in 8 asistenc. Kot ambasador rdečečrnega podmladka je bil na tribuni, ob bučni podpori zvestih navijačev staršev, priča zmagi Ajdovcev z rezultatom 2:1. Za zmago, končni rezultat je bil postavljen že v prvem polčasu, sta zadela Erik Krečič in Iztok Sluga. Ni treba posebej poudarjati, da si velike pohvale za predstavo zaslužijo prav vsi igralci ter seveda strokovno vodstvo ob igrišču, ki so ga sestavljali trener ekipe Patrik Močnik, predstavnika ekipe Bojan Doljak in Miran Bratina ter fizioterapevt Blaž Lemut, ki je imel precej dela, saj je rezultat terjal tudi nekaj poškodb, ki pa jih bodo fantje zagotovo hitro zacelili. Fantje so z odmevno zmago prejeli dodaten dokaz, da so na pravi poti in da se s pravim delom in odnosom da doseči marsikaj.

Omeniti velja tudi, da so v domači ligi že nekaj krogov pred koncem prvenstva osvojili naslov prvaka MNZ Nova Gorica U17 in trenutno čakajo na razplet preostalih lig, ki bo ponudil dodatne kvalifikacije ali morebitno neposredno napredovanje v 2. slovensko ligo. Izpeljava tovrstnega dogodka ne bi bila izvedljiva brez pomoči lokalnih podjetij, ki so znali prisluhniti in so s svojimi finančnimi vložki z veseljem priskočili na pomoč. Z njihovo pomočjo so bili pokriti vsi stroški celodnevnega gostovanja, fantje pa so prejeli tudi novo športno opremo. Iskrena zahvala gre zato Občini Ajdovščina ter podjetjem Optika Ibis d.o.o., VRC Springs d.o.o., Elektro Primorska d.d., Incom d.o.o., Bolton Adriatic d.o.o., Lozej d.o.o., TIK-TAK Martina Cigoj s.p., Gostilna Sivi Čaven, Picerija na Placu, GO-DOTI d.o.o., VG5 d.o.o., Šraml d.o.o., Living d.o.o., Dantes Trošt s.p., Polona Gregorič s.p., Gostilna Picerija Anja, GTS Nives Gomizelj s.p., DR.WEB Spasojević Dejan s.p. in Športajmo Peter Španič s.p..

NDP

Oglejte si tudi