Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Deveta izvedba krosa v Kamnjah končno v spodobnem vremenu

Po osmih poskusih je vreme končno ugotovilo, da se z nami ne gre šaliti. Da nam do živega ne prideta ne burja ne dež in tudi sneg ne. Zato nam je bil letos podarjen en prijeten zimski dan z malo sonca in nekaj več oblakov. Tudi proga je bila normalna, ne preveč blatna, toda vseeno težka.
Dobro razpoloženi tekači so se pomerili v desetih kategorijah na različno dolgih progah in sicer od 300 m do 8.000 m. Proga je bila speljana po travniku in se je kot vsako leto začela pri znamenitem vaškem hrastu, kjer je na koncu potekala tudi podelitev medalj in nagrad najboljšim.

Med najmlajšimi sta 300 metrsko progo najhitreje pretekla Matevž Maver iz AK Pivka in Sara Kopatin iz ŠD Nanos Podnanos.

Med starejšimi veterani sta bila zmagovalca Tea Bajc (ŠD Tekači Vipavske doline) in Miro Vogrič (DLT Filipides). 

V najbolj elitni skupini članov, ki tečejo na najdaljši progi, sta bila spet najhitrejša že lanska zmagovalca - Marko Tratnik je to razdaljo pretekel v času 29:10, kar je bilo 1:43 hitreje kot lani. Drugouvrščeni Nejc Lokar je s progo opravil v času 29:47, tretji je bil Anej Likar s časom 31:39. Vsi trije so člani ŠD Nanos Podnanos.

Ostali zmagovalci po kategorijah so bili: Rok Kopatin, Lana Kokotec, Jan Franc Kopatin, Ema Rodman, Pino Sekač, Lara Likar, Žiga Kravanja, Tanja Žgajnar, Jaka Grže, Petra Tratnik, Borut Malavašič, Metka Kenda, Simon Strnad, Nataša Aljančič.

Veselilo nas je, da smo imeli letos iz naše krajevne skupnosti kar osem predstavnikov, šest je bilo mladih - Miha Valič (3. mesto v kategoriji letnik 2008 in mlajši), Ema Rodman (1. mesto v kategoriji letnik 2005 in 2004), Anej Ferjančič, Sara Valič, Nina in Žana Breščak - ter dva odrasla: Mateja Breščak in Viktor Čermelj.

Po končanem tekmovanju je tekače čakalo druženje ob čaju in drugih napitkih ter sadje in domače pecivo naših pridnih gospodinj.

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri organizaciji in izvedbi teka ter sponzorjem za nagrade.

M. Č., foto Denis Šušmelj, uradni fotograf društva

Oglejte si tudi