Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Brezplačne tekaške vadbe v Ajdovščini

Organizatorji Triglav teka znova spodbujajo predstavnike vseh generacij k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu. Dobro pripravljenim tekačem in tistim, ki želijo tek kot način rekreacije šele spoznati, omogočajo brezplačno udeležbo na tekaških treningih tudi v Ajdovščini. Tekači in drugi, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, pa lahko prisluhnejo tudi digitalnemu posvetu o treh stebrih zdravja: prehrani, gibanju in skrbi za duševno zdravje.

Pod okriljem projekta Triglav tek tudi letos potekajo brezplačni tekaški treningi v devetih slovenskih krajih. Vadbe, ki jih vodijo izkušeni trenerji, lahko obiščejo ljubitelji rekreacije vseh starosti in stopenj pripravljenosti. Primerne so namreč za dobro pripravljene tekače in tudi tiste, ki se bodo s tekom srečali prvič. V Ajdovščini so treningi vsak torek ob 19. uri. Vadbe vodi Lucija Krkoč. Zbirno mesto je Športni park Pale.

Brezplačni tekaški treningi bodo potekali vse do 11. septembra, ko je predviden 9. Triglav tek (na Brdu pri Kranju). Ljubitelji rekreacije se lahko nanj prijavijo na spletni strani Triglavtek.si/sl/vadbe.

Navdušeni tekači in tisti, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, se lahko 10. junija udeležijo tudi digitalnega posveta Stebri zdravja. Na dogodku bodo klinična dietetičarka Sabina Hamberger, univ. dipl. psihologinja Klavdija Zver Zahwi in mag. športnega treniranja specialne populacije Primož Kirn skozi moderiran pogovor govorili o treh ključnih stebrih zdravja in dobrega počutja: prehrani, gibanju ter skrbi za duševno zdravje.

Dogodek bo potekal po spletu. Ljubitelji rekreacije, ki bi želeli pridobiti povezavo do dogodka, lahko svojo prijavo nanj oddajo na spletni strani https://lab.triglav.si/dogodki/digitalni-posvet-stebri-zdravja.

Oglejte si tudi