Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
4°C
1°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
9673

Ajdovščina zmagala doma, v finalu peta!

Druge zabavne igre City games na ajdovskem bazenu so prinesle zmago domači ekipi. Svoje so prispevali številni navijači – več kot tisočglava množica je nadvse uživala ob šaljivih, toda zahtevnih nalogah. Po besedah organizatorja je bil dogodek v Ajdovščini med najboljšimi v celotni sezoni.

Druga izvedba priljubljenih poletnih iger City games v Ajdovščini je potekala po novem sistemu, ko sta se v neposrednem boju za zmago merili dve ekipi – Ajdovščina in Kranjski orli. Obe izkušeni, sestavljeni iz vrhunskih lokalnih športnikov. Skozi sedem iger zabave ni manjkalo, vse do konca je bilo napeto in precej izenačeno. Domači so odlično začeli in v vodnem vaterpolu povedli. Turistke so Kranjski orli reševali bolj učinkovito kot Ajdovci. Sledila je igra pršut – ni dvoma, zmaga je ostala doma, bravo Marko! Precej smole so imeli domači v 'vošarki' (vodni košarki), medtem ko so se domače tekmovalke izkazale z veslanjem v sodu. V zadnji igri, kjer sta štela moč in vzdržljivost, pa so domače nadvladali Kranjski orli.

Svoje so dogodku dodali tudi navijači, več kot tisoč se jih je nabralo okoli ajdovskega bazena. Po besedah Miroslava Krzyka, direktorja Adrie Events in organizatorja City Games, je bil dogodek v Ajdovščini eden najboljših v celotni sezoni, ki je obšla več kot 30 mest na Balkanu.

Ajdovske barve je zastopala nekoliko spremenjena zasedba od napovedane – namesto kolesarja Kristjana Korena je vskočil plesalec Jurij Batagelj, tekačico Lucijo Krkoč pa je zamenjala smučarka Andreja Slokar. Ostalih šest: Nina Ukmar, letošnja evropska prvakinja v hip hop plesu, Tine Lavrenčič, bronast z lanskega državnega prvenstva v olimpijskem triatlonu, nogometaš Peter Kalin, Maja Svetik, kapetanka rokometašic Mlinotesta, vsestranski trener Marko Lipovž ter kajakaš Primož Sulič, sicer vodja športnih programov ajdovskega Zavoda za šport, gostitelja dogodka.

Ajdovska zasedba se je tako uvrstila v slovenski finale, kjer pa jim v Kranju ni šlo vse po načrtih. Osvojili so peto mesto. Z veliko prednostjo je zmagala ekipa Maribora, ki bo Slovenijo zastopala v Biogradu na Moru, kjer bo potekal finalni obračun zmagovalcev vseh 12-ih držav, kolikor jih je letos sodelovalo v igrah.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij