Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovščina z občutkom do sočloveka

Bosna in Hercegovina in Srbija sta državi, ki sta zaradi poplav in zemeljskih plazov utrpeli veliko škode. Veliko ljudi je izgubilo domove v par minutah, sekundah. Ostali so praznih rok brez hrane, higienskih potrebščin, vode in pripomočkov za vsakdanje življenje.

Ob vsem tem so ljudje iz celega sveta stopili skupaj, predvsem so se pri tem izkazale evropske države, med katerimi je tudi Slovenija. Prebivalci Slovenije so za prizadete v poplavah zbrali več sto ton stvari, ki so jih s pomočjo prostovoljcev prepeljali na prizadeta območja. Islamska skupnost v republiki Sloveniji je pod okriljem Muslimanskega humanitarnega društva Merhamet sodelovala pri različnih akcijah in pomagala z več kot 120 tonami humanitarne pomoči. Pri tem so sodelovali tudi Ajdovci, ki se lahko pohvalijo, da so pod okriljem svojega džemata (enote Islamske skupnosti v RS) poleg najnujnejših potrebščin prizadetim ljudem pomagali tudi finančno. Za zelo majhno mesto, kot je Ajdovščina je zelo pohvalno, da so za prizadeta območja zbrali več tisoč evrov denarnih donacij.

Akcija zbiranja v džematu Ajdovščina še vedno poteka, člani Islamske skupnosti zbirajo denarna sredstva, ki jih bodo izročili eni ali več družinam, ki so utrpele škodo. Stvari se na Balkanu počasi stabilizirajo, mi vsi skupaj pa upamo, da tovrstne pomoči ne bodo več potrebne.

Emina Čibukčić, Arifa Halilović

Oglejte si tudi