Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
22°C
15°C
PET.
22°C
6°C
Deli

Zaključek usposabljanja in NPK Socialni oskrbovalec/ Socialna oskrbovalka na domu

Na začetku julija je Ljudska univerza Ajdovščina podelila certifikate NPK Socialni oskrbovalec/socialna oskrbovalka na domu šestim udeleženkam, ki so najprej uspešno opravile 150-urno usposabljanje, verificirano s strani Socialne zbornice Slovenije.

Usposabljanje, ki ga je financiral ZRSZ, je zajemalo 75 ur teorije in 75 ur praktičnega dela. Slednje je potekalo tudi v Domu starejših občanov Ajdovščina in na terenu (Pomoč na domu). Na tak način so udeleženke od blizu spoznale poklic socialne oskrbovalke na domu. Usposabljanje je zajemalo razne vsebine in sicer osebno oskrbo uporabnika, prepoznavanje potreb, želja in zmožnosti uporabnika, spodbujanje socialne vključenosti uporabnika, družabništvo, pomoč v gospodinjstvu, ukrepanje v nepričakovanih situacijah in nudenje ustrezne pomoči ter varno ravnanje z gospodinjskimi, s terapevtskimi in z negovalnimi pripomočki. Usposabljanje je potekalo pod vodstvom izkušenih predavateljev, ki imajo na svojem področju dolgoletne strokovne izkušnje. Udeleženke so izrecno pohvalile tako izvedbo programa kot strokovnost in srčnost predavateljev. S pridobljenim znanjem in kompetencami so zelo zadovoljne, poudarile pa so tudi pomen pridobljenega znanja za vsakdanje življenje, predvsem pri pomoči domačim in znancem.

Poklic socialnega oskrbovalca na domu postaja zaradi staranja prebivalstva vedno bolj iskan in bo nedvomno eden izmed poklicev prihodnosti.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi