Logo MojaObčina.si
JUTRI
28°C
9°C
SRE.
24°C
14°C
Oceni objavo

Študijski krožek kleklanja

V letošnjem letu na Ljudski univerzi Ajdovščina poteka Študijski krožek klekljanja. V maju članice krožka pripravljajo razstavo, na kateri si boste lahko ogledali, kakšne umetnije so nastale izpod spretnih prstov.
Krožek vodi Saša Raspet, ustanoviteljica Čipkarne Saša in strokovnjakinja, ki je izkušnje pridobivala 9 let v Čipkarski šoli in na različnih klekljarskih tečajih. Članice krožka vztrajno prepletajo in vozlajo niti  v čudovite vzorce in motive.

V maju pripravljajo razstavo, na kateri si boste lahko ogledali, kakšne umetnije so nastale izpod spretnih prstov. Vabljeni na Parado učenja v petek, 22. maja, od 9. do 14. ure v grajsko obzidje, kjer bodo na ogled izdelki članic krožka. Ta dan pripravljajo tudi delavnico, na kateri boste lahko videli, kako nastaja nakit iz čipk.

Čipke Saše Raspet imajo certifikat OZS, da so dejansko ročno delo. Tiste, ki so izdelane iz pretežno naravnega materiala imajo še geografsko poreklo Idrijska čipka. Vabljeni k ogledu njenih čudovitih izdelkov na spletni stojnici  ali na facebook strani Čipkarne Saša.

 

Eva Mermolja

Oglejte si tudi