Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Šolska praksa na Ljudski univerzi Ajdovščina

Praktično usposabljanje, ki je sestavni del šolskih obveznosti na Višji strokovni šoli Nova Gorica, smer Informatika, sem opravljala na ajdovski ljudski univerzi. Ljudska univerza Ajdovščina obstaja že skoraj 60 let in se lahko pohvali z dolgo tradicijo izvajanja najrazličnejših izobraževalnih programov za odrasle. Izvajajo jezikovne in računalniške tečaje, programe poklicnega in strokovnega usposabljanja, NPK, osnovno šolo za odrasle, različne programe za prosti čas in številne projekte.

Kot študentka informatike sem sodelovala pri izvedbi tečajev računalništva, najprej s pomočjo in pod strokovnim vodstvom Martine Bratina, kasneje pa sem se tudi sama preizkusila in samostojno izvedla del programa. Poleg tečajev računalništva sem imela priložnost spoznati druge programe za odrasle, ki jih izvaja ajdovska ljudska univerza. Večkrat sem se pridružila tudi skupini mladostnikov v programu PUM-O (Projektno učenje mlajših odraslih). 

Pridobila sem si bogate delovne izkušnje, ki so vključevale tudi ostala dela, potrebna za nemoteno delovanje ljudske univerze. Del tako prijetnega kolektiva sem bila dva meseca.

Petra Ažman

Oglejte si tudi