Nedelja, 2. julij 2017- 2.del: Predavanje/izkušnje s pridelavo sivke ter skupen odhod iz učilnice in ogled njive na Brjah z več vrstami sivke, žetev in destilacija.
Petek, 7. julija 2017- Teoretične vsebine in praktična učna delavnica na temo sušenja marelic.
Torek, 11. julija 2017- Pogovor/učenje ob posušenih marelicah ter o pripravi in sušenju sadja, ki dozori v poletnih mesecih.
Petek, 4. avgusta 2017 in v soboto, 5. avgusta 2017- Teoretična in praktična učna delavnica na temo predelave breskev: predelava breskev v kašast sok, kuhanje marmelade
Predavanja bodo vodile:
Blanka Samec- univerzitetni diplomirani inženir živilske tehnologije.
Vera Kodrič- praktik, ki ima bogate, več kot petnajstletne izkušnje, s sušenjem različnega sadja, še posebej kakija.
Danica Gračan Jevtič- zdravstvena delavka in praktik z bogatimi izkušnjami dolgoletne pridelave.
Vabljeni.
Ljudska univerza