Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pojdite z nami

Druženje, pridobivanje kondicije, predvsem pa gibanje na svežem zraku. Vse tovključuje projekt Aktivno druženje sosednjih vasi. Ljudska univerza Ajdovščina gaizvaja že šesto leto, ob podpori Občine Ajdovščina, v sklopu projekta Center medgeneracijskega učenja.

Z udeleženci pohodov, ki prihajajo iz različnih vasi Občine Ajdovščina, pa tudi od drugod, se srečujemo vsako sredo na predhodno dogovorjenem mestu. Tam se pozdravimo, si izmenjamo nekaj besed ter se odpravimo po vnaprej znani poti. Z udeleženci pohode načrtujemo skupaj. Kot vodja pohodov zelo rada vidim, da pobudo za izbor poti podajo kar udeleženci sami, da je vsem zanimiva in primerna po težavnosti. Tako tudi sama spoznam okoliške poti, ki so mi bile prej neznane. Čudovite sprehajalne poti, ki ponujajo razgled na Vipavsko dolino, nas običajno vodijo mimo vinogradov, nasadov sadnega drevja, oljčnikov in po gozdnih poteh mimo katerih tečejo okoliški potoki. Da je korak lažji, se med pohodom veliko smejimo in pogovarjamo o najrazličnejših temah. Udeleženci, pretežno upokojenci najrazličnejših poklicev, so zakladnica znanja, nasvetov in izkušenj, zato sem po vsakem pohodu bogatejša z novimi življenjskimi modrostmi. Sama pa jim, kot študentka Socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Kopru, prinašam informacije iz okolja mladih in novosti iz Ljudske univerze Ajdovščina. 

Mesec julij si bomo vsekakor zapomnili po že tradicionalnem pohodu na Malo goro. Le-tega smo izvedli zadnjo sončno soboto v juliju. Tokrat se nam je pridružila tudi direktorica ljudske univerze Eva Mermolja. Program na Mali gori so pripravili naši pohodniki, sokrajani Kamenj, ki tudi sicer skrbijo, da koča na Mali gori živi in sprejema mimoidoče. Druženje so nam popestrili s predstavitvijo delovanja same koče, z različnimi aktivnostmi in kosilom. S svojim trudom so na pohod pri vseh pustili lep spomin. Drugo leto bomo dogodek vsekakor ponovili. 

Tudi vas vabimo, da se nam na sredinih pohodih pridružite. Veseli vas bomo. Prijavite se lahko organizatorki izobraževanj na helena.furlan@lu-ajdovscina.si ali nas pokličete na 041 437 785.

Nina Brecelj, vodja pohodov Aktivno druženje sosednjih vasi

Oglejte si tudi