Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Ajdovski vrtec ob visokem jubileju

Otroški vrtec Ajdovščina je s čudovito slovesnostjo v veliki dvorani Športnega centra Ajdovščina obeležil 70. obletnico. Župan Tadej Beočanin je ob tej priložnosti vrtcu izročil Jubilejno priznanje za izjemen prispevek h graditvi naše skupnosti.
Program slovesnosti so v celoti ustvarili vzgojiteljice in vzgojitelji ter otroci. Zelo so se potrudili in nadvse imenitno peli, predstavili zgodbo o nastanku Hublja, ustvarili mavrico, plesali in s svojimi nastopi navdušili številno publiko. Vrtec pa je na slovesnosti prvič dvignil svojo novo zastavo, ki bo odslej plapolala na vseh njegovih prireditvah. Ob začetku praznovanja 70. obletnice – praznovali bodo celotno šolsko leto – pa je izšel tudi zbornik z naslovom 70 igrivih let.

Uvodoma je otroke, starše, vzgojiteljice in vzgojitelje ter vabljene goste, ki so dodobra napolnili veliko dvorano ajdovskega športnega centra, nagovorila ravnateljica Alenka Močnik. Preletela je dolgo zgodovino in se zahvalila vsem, ki so skozi sedem desetletij ustvarjali vrtec. Ob tej priložnosti je župan Tadej Beočanin vrtcu izročil Jubilejno priznanje župana Občine Ajdovščina, za izjemen prispevek h gradnji naše skupnosti. »Dobrih tisoč otrok v več kot 50 oddelkih, na številnih lokacijah, razporejenih po obeh občinah, predstavlja za 160 zaposlenih zagotovo velik izziv. Prav tako velik izziv bo za Občino Ajdovščina v prihodnjih letih zagotoviti ustrezne prostorske pogoje. Pred kratkim se je začelo novo šolsko leto – v občini je v šolske klopi sedlo za cel razred več prvošolčkov. To pomeni, da je bilo za ta razred otrok več treba najti prostor že v vrtcu,« je med drugim v svojem nagovoru povedal župan Tadej Beočanin ter dodal, da bo tak tempo razvoja v prihodnje zahteval gradnjo povsem novega vrtca: »Dotlej pa bo občina podpirala programe, ki vpeljujejo pozitivne vrednote v vsakodnevno življenje vrtca, saj je to nujna popotnica otrokom za življenje, celotni družbi pa za stabilno prihodnost.«

Dogodka se je udeležila tudi državna sekretarka na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Martina Vuk, ki je poudarila, kako pomembna je predšolska vzgoja ter čestitala vrtcu ob visokem jubileju.

Oglejte si tudi