Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Učenci iz Vipavskega Križa na gledališkem odru

V sredo, 27. marca 2019, so učenci dramskega krožka s podružnične šole Vipavski Križ skupaj s pevci OPZ Vipavski Križ prvič stopili na gledališki oder in navdušili polno dvorano otrok z glasbeno pravljico Žogica Nogica.
V začetku šolskega leta 2018/2019, ko se je dvanajst otrok vpisalo k dramskemu krožku, ni nihče pomislil, da bi lahko postali otroška igralska zasedba, ki bo nekega zgodnjega pomladnega dne stopila na gledališki oder Dvorane prve slovenske vlade v Ajdovščini in navdušila z dramsko igro v glasbeni izvedbi.

Mentorica dramskega dela igre Žogica Nogica, Martina Besednjak Repše, in Nataša Valič, vodja OPZ Vipavski Križ, sta s skupnimi močmi oblikovali zanimivo priredbo pravljice Jana Malika, Žogica Nogica, v kateri se prepletata dramska igra in petje. Da je celotna zgodba zazvenela v pravih tonih, je poskrbel Franc Leben na klavirju.

Glasbena pravljica Žogica Nogica je premiero doživela pred božično-novoletnimi prazniki, decembra 2018, na PŠ Vipavski Križ. Namenjena je bila dedkom in babicam, ki jih tudi sicer v tem času vedno povabimo medse na praznično, medgeneracijsko druženje ter jim pripravimo kulturni program, s katerim se jim vnuki in vnukinje zahvalijo za ves prosti čas, ki jim ga namenijo. Stari starši so Žogico Nogico z občudovanjem sprejeli, kar je našim mladim igralcem in pevcem dalo še večji zagon, motivacijo in pogum, da so se v okviru srečanja gledaliških in lutkovnih skupin, ki jih prireja JSKD Ajdovščina, predstavili polni dvorani predšolskih otrok in prvošolcev iz Ajdovščine. Njihov bučni aplavz je bila največja nagrada predvsem za igralce in pevce, pa tudi mentorje. Konstruktivna kritika igralke Medee Novak pa je bila le še potrditev, da smo delo odlično opravili in se bomo še trudili, da prerastemo določene okvirje.

Veselje do igranja in uprizarjanja dramskih besedil, petja ter pripravljenost za povezovanje in sodelovanje, je tako rodilo sadove, kakršne si lahko v prihodnje na naši podružnični šoli v Vipavskem Križu še želimo. 

Martina Besednjak Repše, foto JSKD OI Ajdovščina

Oglejte si tudi