Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Ocena jesenskih tekmovanj na Škofijski gimnaziji Vipava: odlično!

Čeprav so od začetka šolskega leta 2014/15 minili šele trije meseci, se je končalo že kar nekaj tekmovanj, med njimi v novembru tudi tekmovanje iz logike, dva fotografska natečaja in literarni natečaj, na katerih so dijakinje in dijaki ŠGV dosegli izjemne uspehe.
V soboto, 8. 11., so se v Ljubljani na državnem tekmovanju pomerili najboljši slovenski logiki. Udeležilo se ga je 15 tekmovalcev naše šole, od tega jih je 8 prejelo zlata priznanja. Poleg tega skupnega uspeha pa lahko izpostavimo tudi uspehe posameznikov: Martina Lokar in Aljaž Bratina sta v kategoriji 2. letnikov postala državna prvaka z enakim številom točk, izjemno pa je tudi 4. mesto Marije Krečič.

Poleg njih je na državnem tekmovanju ŠGV zastopal tudi Matic Fučka iz 3. letnika, ki je tekmoval v kategoriji študentov in dosegel 9. mesto in s tem zlato priznanje.

Omeniti velja tudi  srebrna in bronasta priznanja; skupno so jih dijaki nabrali kar 52.

V novembru pa smo prejeli tudi rezultate sodelovanja na dveh srednješolskih fotografskih natečajih. Na natečaju 'Fotografiram, torej sem' v Celju je šolo zastopalo 16 dijakinj in en dijak. Med 47-imi srednjimi šolami je ŠGV dosegla odlično 3. mesto. Vseh tekmovalcev na natečaju je bilo 132, od tega so bile za razstavo izbrane fotografije kar enajstih fotografov naše šole.

Center za mlade Domžale pa je organiziral fotografski natečaj 'Pogled', na katerem so sodelovali štirje škofijci. Ivana Žigon in Tadej Uršič sta za svoji fotografiji prejela diplomi.

Naši dijaki pa so sodelovali tudi na literarnem natečaju za mlade pesnike, ki ga je ob 170-letnici rojstva goriškega slavčka organiziral JSKD OI Tolmin. Na natečaju z naslovom 'Tu rod je moj, tu moj je kraj' je dijak prvega letnika Benjamin Žbogar prejel nagrado za pesem V svoji sobi.

Vsem dijakinjam in dijakom iskreno čestitamo.

Bojana P. Kompara

Oglejte si tudi