Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Evina zgodba

Leto 2020 piše unikatne zgodbe. Tale, ki je napisana v času epidemije, je pozitivna.
Ajdovka Eva Hočevar je dijakinja drugega letnika novogoriške umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Njen knjižni prvenec v angleščini pod mentorstvom profesorice in razredničarke Martine Kobal vključuje dve kratki zgodbi z naslovom Fill in the Blanks in Me, Myself, & Noah. Obe zgodbi sta bili nagrajeni s priznanjem za posebno omembo na literarnem natečaju Bodi pisatelj/pisateljica, ki ga vsako leto razpiše Pionirski dom – center za kulturo mladih, prva leta 2019, druga 2020. 

Obe nagrajeni zgodbi v angleškem jeziku potrjujeta ne le zmagovito usmerjeno pero, izpod katerega se rodijo zanimive pripovedi s pravo mešanico humorja in groze, ampak tudi visoko raven znanja angleščine. V pripovedih sledimo nenavadnim dogodivščinam posameznikov, ki ju povezuje podobna življenjska usoda. Oba se zaradi svojega drugačnega in ekscentričnega pogleda na svet ter zaznamujočih dogodkov iz preteklosti težko vključita v družbo, ta pa jih še težje sprejme. Lika sta ujeta vsak v svojih fantazijah in nimata pristnega stika z resničnostjo, kar močno zaznamuje njuna neobičajna ravnanja, pogosto v nasprotju z družbenimi normami. Čeprav se njuni poti nikoli ne prekrižata, bi najverjetneje, če bi do tega prišlo, postala strastna prijatelja, saj imata več skupnega, kot se zdi na prvi pogled. Lika izžarevata tvojo sproščenost, igrivost ter ljubezen do igre in nastopanja, obenem ju zaznamuje tudi uporništvo in mladostniška razposajenost; kot taka se bosta nedvomno zasidrala v srca bralcev.

IlustratorkiLara Ličen in Nuša Valerijev, tudi dijakinji drugega letnika novogoriške umetniške gimnazije, smer gledališče in film, sta Evini sošolki in najboljši prijateljici. Lara in Nuša sta Evi pri izdelavi knjige hitro podali roko, saj sta svoje ideje in domišljijo s pomočjo barv prenesli na papir in ustvarili krasne ilustracije. Pred seboj imamo zgodbo, kot jo vidijo trije pari oči najboljših prijateljic. Z roko v roki … kot na naslovnici.

Oglejte si tudi