Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Sprejem za poldrugo stotnijo uspešnih

Ob koncu šolskega leta je ajdovski župan Tadej Beočanin sprejel učence in dijake, ki so ob uspešnem rednem delu šolsko leto zaključili z dodanimi uspehi in priznanji. Kar 68 posameznikov in 11 skupin je bilo povabljenih v Dvorano prve slovenske vlade na svečani dogodek.

Uvodoma je prisrčen kulturni program pripravila Osnovna šola Dobravlje - predstavili so del programa iz letošnjega kulturnega praznika, ki so ga posvetili Franu Milčinskemu Ježku in njegovi Zvezdici Zaspanki. Nastopil je tudi šolski bend – edini na Ajdovskem – in navdušil skoraj polno dvorano uspešnih, pa njihovih mentorjev, šolskih ravnateljev in drugih gostov. Za najrazličnejše uspehe so se na odru zvrstili osnovnošolci dobraveljske, colske, otliške in obeh ajdovskih šol, pa učenci glasbene šole Vinko Vodopivec in dijaki srednje šole Veno Pilon.

Župan Tadej Beočanin je ponosen na uspešno mladež: »Vesel sem v vaši družbi, saj ste vi up naše občine. Zagotovo vam ni bilo nič podarjenega, razen seveda talentov, ki pa ste jih morali razviti in ob tem premagati razne ovire na vaši poti, da ste ob rednem šolskem delu zablesteli še na različnih drugih področjih, ki vas zanimajo.« 

rl

Oglejte si tudi