Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 na vsak tretji petek v novembru.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal pod sloganom 'Kruh za zajtrk – super dan!' Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo tudi mednarodno leto prosa.
Na naši šoli že vrsto let tradicionalni slovenski zajtrk poteka zelo posebno. Devetošolci pri obroku gostijo prvošolce. Sprejmejo jih k pogrinjku in jim pomagajo pri jedi.
O kruhu so letos veliko razmišljali naši četrtošolci. Zbranim v jedilnici so prebrali ljudsko pravljico Hlebčki kruha dobrega graščaka. Petošolci so zaplesali Čebelice ob zvokih Čukov in Ribiča Pepeta. Za konec kratkega programa pa je poskrbel Izak, učenec 6. razreda, ki je zaigral Slakovega Čebelarja.
Sledil je le še prijazen 'dober tek' vsem devetošolcem in prvošolcem, njihovim razrednikom ter vodstvu šole, ki so se ob tej priložnosti zbrali v jedilnici in skupaj zajtrkovali za lepo pripravljeno mizo.
Jelka Sorta, vodja šolske prehrane




