Logo MojaObčina.si
JUTRI
27°C
15°C
PON.
28°C
13°C
Oceni objavo

Praznovali smo dan šole

V soboto, 18. maja, smo na Osnovni šoli Danila Lokarja pripravili poseben dan za učence, starše in učitelje. Vreme nam je bilo naklonjeno. Obeležili smo dan šole s pohodom, saj je nedolgo nazaj minila obletnica rojstva pisatelja in zdravnika, znanega Ajdovca, po katerem se imenuje naša šola, Danila Lokarja.

Po jutranjem pozdravu naše ravnateljice na dvorišču šole in po slastnih krofih ter napitkih smo se učitelji in starši skupaj z učenci podali na dve zanimivi poti. V športni opremi in z veselim pričakovanjem na obrazu smo se odpravili v dve smeri - na pot preko Školja proti Izviru Hublja oz. proti ranču, mimo bajerja na Lokavščku, kjer smo pot nadaljevali proti Lokavcu. Nekateri so pot tudi pretekli.

Najbolje se je med tekači odrezal Lukas Bovcon iz 8.c, medtem ko je s progo najhitreje med tekačicami opravila Elona Krasniqi iz 6. b.

Obe poti sta imeli več kontrolnih točk, kjer so pohodnike oz. tekače na poti usmerjali učitelji in drugi strokovni delavci. V virih je navedeno, da je pisatelj Danilo Lokar svoje korake večkrat usmeril ravno po teh poteh in v mislih že ustvarjal.

Na vrtu naše podružnične šole v Lokavcu smo se spet zbrali vsi skupaj, se malce ustavili, poklepetali, se osvežili s sadjem, pecivom in limonado, tako da je bila pot nazaj do matične šole prijetnejša. Kmalu smo se skupaj vrnili v Ajdovščino k šoli, kjer pa je vse udeležence pričakal še sladoled. 

Z učenci in starši smo si podelili mnenja, da je bil za nami prijeten dan. Poseben odtenek je dodalo druženje, dobra volja in skupno preživljanje časa v naravi, ki je ob reki Hubelj in Lokavščku res zelo lepa in sproščujoča.

Nismo mogli mimo zavedanja, da je zagotovo vse to prijetno okolje občudoval tudi pisatelj Danilo Lokar in s svojimi zmožnostmi oblikovati lepo besedo, zapisati zanimivo zgodbo mu je to uspelo preliti na papir in podeliti z vsemi nami.

Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so se pridružili praznovanju naše šole, hvala vsem za donacijo v šolski sklad, učiteljem, ki so pomagali pripraviti zanimiv dan za vse nas in tudi donatorjem - podjetjem Mlinotest, Fructal in Incom Leone za vse sladkosti, ki so nam polepšale praznični dan.

Še nekaj utrinkov naših učencev:

Bilo je zanimivo in hkrati zabavno. Izbrala sem daljšo pot in bilo je lepo, saj sem hodila s prijateljico. Lahko so prišli tudi starši. V Lokavcu je bila tudi 'okrepčevalnica', kjer smo se vsi družili.

Mia, 7.c

Bilo je zelo zanimivo, dobra postrežba, zanimiva pot. Vesela sem, da sem se vpisala, saj sem hodila po poti, na kateri nisem bila nikoli prej.

Urša, 7.c

Sobotni dan šole mi je polepšal dopoldne, ki bi ga sicer preživel za zvezkom. Dan je še polepšalo vreme in čas, ki sem ga preživel s prijatelji.

Oliver, 8.b

Nataša Markič in Mateja Vuga, OŠ Danila Lokarja Ajdovščina

Oglejte si tudi