Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

OŠ Šturje Ajdovščina zmagovalka eko akcije

V času od 26. januarja do 20. februarju so podjetja Komunala Nova Gorica d.d., KSD d.o.o. Ajdovščina in družba Zeos organizirali nagradno ozaveščevalno akcijo zbiranja odpadne električne in elektronske opreme. Akciji se je poleg 22-ih šol na Ajdovskem in Goriškem pridružila tudi Osnovna šola Šturje Ajdovščina s podružnico Budanje.
Želeli smo širiti znanje in informacije glede ustreznega ravnanja z odpadno električno in elektronsko opremo ter opozarjati na škodljivost, ki jo ta vrsta odpadkov predstavlja za okolje. Obiskal nas je tudi E- transformer; posebno vozilo, ki s pomočjo multimedijskih predstavitev seznanja o pomembnosti pravilnega ravnanja z E-odpadki, ki so najhitreje naraščajoča skupina odpadkov.

Učenci, njihovi starši in delavci šole so na zbirno mesto pred šolo prinašali predvsem baterije, sijalke, telefone, polnilce, male gospodinjske aparate, pa tudi računalnike, tiskalnike in televizorje. Velike gospodinjske aparate pa je bilo potrebno odpeljati v zbirni center v Dolgo Poljano. Naša šola je zbrala 4. 217 kg odpadkov in tako zmagala v zbiralni akciji na Ajdovskem. Za nagrado smo prejeli koncert raperja Zlatka, ki bo gotovo popestril šolski dan.

Upamo, da smo vsi skupaj z navedeno akcijo pripomogli k boljši osveščenosti na področju ravnanja z E-odpadki ter da smo v zavest učencev in njihove okolice podali informacijo, da je te odpadke potrebno ločiti od ostalih ter jih odložiti na pravo mesto.

Irena Knafelc, koordinatorica akcije na OŠ Šturje

Oglejte si tudi