Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Kulinarični večer z zdravstvenimi delavci na OŠ Šturje

V sredo, 9. junija, smo na šoli pripravili poseben dogodek – kulinarični večer šturskih gurmanov. Dogodek smo umestili v teden vseživljenjskega učenja. V goste smo povabili osebje zdravstvenega doma iz Ajdovščine.

S tem dogodkom smo se želeli zahvaliti za vso požrtvovalnost, ki jo je zdravstveno osebje namenilo ljudem v naši občini v koronskem obdobju. Z opravljanjem svojega poslanstva skrbi za soljudi so namreč ključno pomagali, da se lahko ponovno brezskrbno družimo in veselimo. Zato je bil kulinarični večerzahvala z naše strani za ves njihov trud.

Šturski gurmani smo poleg raznovrstnih jedipripravili tudi predstavitev delovanja skupine ter prikazali primer dobre prakse medpredmetnega sodelovanja z učenci angleško - kulinaričnega krožka.

Večer se je ob krajšem kulturnem programu začel z osvežilnim metinim sorbetom. Nato pa se je šele zares začelo. Prigrizki in jedi so temeljile na lokalnih, tradicionalnih sestavinah, preoblečenih v moderno obleko – postrvja pena z granatnim jabolkom, polentna gnezdeca s polenovko, popečene slive s sirom in panceto, košarica iz pečenih blekov s kremo iz suhih paradižnikov; sirove lizike z zelišči; domači testeni polžki na špargljevi kremi.Seveda pa nismo preskočili tipičnih angleških jedi, kot so bučna juha s popečenimi kruhki, fish and chips z avokadovo pomako, čajno angleško pecivo. Za konec smo goste posladkali s čokoladnimi krogljicami in bezgovo pito, zraven pa postregli še figovo kofje.

Od večera smo se poslovili z zaključno pesmijo. Učenci OŠ Šturje in Gurmani smo bili zelo veseli, da nam je šlo vse kot po maslu in smo uspeli gostom pokazati vse naše znanje, strast in energijo. Skozi njihove komentarje, zahvale ter pohvale smo začutili, kako smo jim polepšali dan.

Šturski gurmani

Oglejte si tudi