Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
32°C
18°C
JUTRI
32°C
18°C

Inovativna pedagogika na OŠ Col

Osnovna šola Col je vključena v projekt Inovativna učna okolja podprta z IKT – inovativna pedagogika 1:1, ki bo trajal do leta 2022. Je razvojno-raziskovalni projekt, sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropskega socialnega sklada.V projekt je vključenih 75 srednjih in osnovnih šol, med katerimi je 18 razvojnih, ostale pa so implementacijske. V projekt vključene šole bomo nadgrajevale rezultate, izkušnje in smernice na ravni vsebine, vrednotenja, usposabljanja učiteljev, organizacije in vodenja, povezanosti in infrastrukture.

S projektom razvijamo digitalne kompetence učencev in učiteljev. V pouk uvajamo uporabo tabličnih računalnikov. Inovativni pouk je način poučevanja, pri katerem učitelj učence usmerja, da z raziskovanjem, ustvarjalnostjo in uporabo tabličnih računalnikov pridejo do spoznanj o učni snovi in pri tem izpopolnjujejo in nadgrajujejo svoje veščine informacijske tehnologije.

Inovativna učna okoljanas učijo, kako lahko mobilne naprave uporabljamo v podporo mnogim različnim učnim strategijam; uvajajo elemente formativnega spremljanja in upoštevajo razvijanje novih kompetenc, ki se razvijajo pri učenju s tehnologijo, učenje v času in prostoru pa razširjajo izven učilnice. Učenci se učijo koristne uporabe moderne tehnologije. Nad takim načinom so navdušeni, saj jim uporaba modernih naprav marsikdaj olajša, predvsem pa popestri pouk.

Jasmina Likar Štinjek

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi