Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Družinska orientacija

Ena izmed najaktivnejših interesnih dejavnosti Osnovne šole Dobravlje je orientacija. Učenci so znani po odličnih rezultatih, ki jih dosegajo na državnih in tudi mednarodnih tekmah. Zato enkrat letno organiziramo mednarodno tekmo na terenu, v okolici šole, med Skriljami, Potočami, Kamnjami in Kukanjami.

Letos so bili udeleženci tekme tudi učenci, ki sodelujejo v projektu Zdrav življenjski slog.

Pripravimo tri različno dolge in zahtevne proge. Proga A je bila najzahtevnejša, dolga okrog 4 km. Srednja, B, je merila okrog 3 km in je primerna za tiste osnovnošolce, ki so vešči orientacije. Osnove orientacije pa so potrebne tudi za najkrajšo, C progo, ki je merila 2,5 km.

Kot posebnost pa že nekaj let pripravimo posebno, družinsko progo, ki je letos merila 3,5 km in je potekala po gričih, travnikih in ob potokih med Dobravljami, Potočami in Kamnjami.

Vsako leto je številčno več družin, letos lahko rečemo kar veliko, okrog 30. Nekatere družine se tekme redno udeležujejo in verjetno ponesejo dober glas o tem športu do prijateljev in znancev. Spoznaš in opazuješ tiste kotičke narave, ki jih sicer ne bi videl. Spotoma morajo poiskati še kontrolne točke, kar je za mlajše udeležence družine prijetno doživetje. Na vsaki točki se morajo namreč registrirati z elektronskim čipom, kar pomeni, da ta zapiska, pa še rdeča lučka posveti.

Na najzahtevnejši progi je bil najboljši Jaka Piltaver iz orientacijskega kluba Brežice. Drugo mesto je osvojil Peter Tušar, OK Azimut,  tretje pa Sandi Kmetič, OK Polaris.

Na srednje dolgi progi je bil najboljši naš učenec, devetošolec Luka Štor, ki je 3 km pretekel v 29 minutah in našel vseh 9 kontrolnih točk. Na drugem mestu je bil Gašper Rejec, OK Azimut, tretji pa Charles Nelson, OK Harlequins.

Na C progi je bil najhitrejši Simon Stanovnik, OK Azimut, drugo mesto je osvojil Denis Krhlikar, OK Azimut in tretji je bil Gorazd Mlekuž, PD Ajdovščina.

Na družinski progi je bila prva družina Soban, ki je 14 kontrolnih točk našla v 45 minutah. Drugo mesto je osvojila družina Sever, tretja pa je prispela do cilja družina Pahor - Petra.

Vsem udeležencem čestitamo in  upamo, da se prihodnje leto ponovno srečamo.

Marija Kovač

Oglejte si tudi