Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

MDPM poletje

Šolarji so že v šolskih klopeh in kljub temu, da se koledarsko poletje še ni zaključilo, v Medobčinskem društvu prijateljev mladine z naborom vtisov letošnjega poletja zaključujemo poletno sezono.
Spet je bilo pestro.

V poletne počitnice smo zakorakali konec junija z Izletom v Hišo eksperimentov in odhodom na košarkarski kamp Gorana Dragiča, kmalu zatem pa se je prva skupina otrok odpravila na letovanje v Nerezine. Za otroke, ki so ostali doma, smo pripravili ustvarjalne delavnice v Hiši mladih v Palah, ki so jih vodile Silva Copič, Marta Trebižan in Taša Turk, za starše pa so otroci pod mentorstvom Katje Krkoč v Malovšah-Gojačah pripravili predstavo o Vilah čarobnosti.

Ustvarjalne aktivnosti so potekale vse do sredine julija, ko se je zaključilo tudi drugo letovanje v Nerezinah, sledilo je še letovanje v Piranu, v začetku avgusta pa sta se dve skupini otrok odpravili na humanitarni letovanji v Mozirje in v Kranjsko Goro, kjer so se učili angleščine, preživetja v naravi in se družili z otroki iz cele Slovenije. Poletne počitnice smo zaokrožili z avgustovskimi ustvarjalnimi delavnicami in tečajem rolanja pod vodstvom mlajše generacije -  Lane Stupar, Marise Kukanja, Gurande Dzamelashvili in Vida Preglja.

Ob vseh aktivnostih pa seveda nismo pozabili na novo šolsko leto in v okviru projekta Botrstvo ter ob pomoči Poštarja Pavlija poskrbeli tudi za šolske potrebščine številnih otrok. Otroci so tako brezskrbno odšli v šolo, v društvu pa smo skrbno  začeli s pripravo aktivnosti za bližajočo jesen.

Maša

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi