Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Znani so zmagovalci natečaja Prostovoljstvo je kul

Mladinski svet Ajdovščina je tudi letos izvedel natečaj Naj mlad prostovoljec in Naj mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina, katerega glavni namen je promocija prostovoljnega dela. Letošnji natečaj je potekal pod sloganom »Prostovoljstvo je kul«.

Slavnostna podelitev priznanj in nagrad se je odvijala v okviru prireditve Ajdovščina v maju. Priznanja in nagrade sta podelila župan občine Ajdovščina, Tadej Beočanin in predsednica Mladinskega sveta Ajdovščina, Helena Harej.

Naziv Naj mlad prostovoljec občine Ajdovščina v letu 2016 je prejel tabornik Niki Bizjak, ki kot članin vodnik Društva tabornikov Rod Mladi Bori vodi skupino otrok in najstnikov. Nanje prenaša taborniško znanje, veščine in vrednote. V letu 2016 je samostojno organiziral in izvedel 10 dnevni program aktivnosti taborjenja, katerega se je udeležilo okrog 50 otrok iz občine Ajdovščina. Niki je tako v letu 2016 namenil več kot 680 prostovoljskih ur delu z mladimi taborniki, za kar si je tudi prislužil laskavi naziv.

Nagrado za Naj mladinski prostovoljski projekt v občini Ajdovščina paje prejela ZSKSS, Stega Ajdovščina-Šturje1, s projektom Zlata žaba, kjer je sodelovalo več kot 40 prostovoljcev in kjer je bilo vloženih več kot 360 ur trdega dela.  Rezultat je kratek filmček z naslovom »Skavt taksi«, kateri je prejel nagrado za naj film 2016 na filmskem festivalu Zlata žaba.

Mladinski svet Ajdovščina je letos prvič podelil tudi posebno priznanje in nagradil učenko 9. razreda OŠ Col Ano Bajc za nesebično pomoč sošolcem in ostalim učence OŠ Col.

Priznanja so prejeli tudi Gaia Rijavec iz Rdečega križa – OZ Ajdovščina, Elena Kobal iz Medobčinskega društva Zveze prijateljev mladine Ajdovščina, Matjaž Simončič iz ZSKSS, Steg Ajdovščina- Šturje 1 ter Manca Jež in Maruša Čermlej iz Društva tabornikov Ajdovščina.

Vsem mladim prostovoljcem iskreno čestitamo!

MSA

Oglejte si tudi