Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
16°C
0°C
JUTRI
18°C
2°C
Deli

Krvodajalska akcija v Ajdovščini in Vipavi

Rdeči križ Ajdovščina vas vabi na terensko krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v sredo, 27. septembra, in četrtek, 28. septembra 2017, od 7. do 13. ure v prostorih Ljudske univerze Ajdovščina, Stritarjeva 1 a, Ajdovščina. V ponedeljek, 2. oktobra 2017, pa bo krvodajalska akcija potekala od 7. do 13. ure v Vojašnici Janka Premrla Vojka Vipava, Beblerjeva ulica 28, Vipava.

Kri lahko darujete vsi, ki ste dobrega zdravja, stari od 18 do 65 let in imate več kot 50 kilogramov. Moški lahko kri darujete vsake tri in ženske vsake štiri mesece.

Če premišljujete, ali bi se odzvali povabilu, vas lepo prosimo, da v dneh tik pred krvodajalsko akcijo pogledate zaloge krvi po krvnih skupinah, ki so objavljene na spletni strani http://www.daruj-kri.si/. Če bodo zaloge krvi vaše krvne skupine nevarno znižane, vas še posebno lepo prosimo, da se odločite za ta plemeniti korak.

Prosimo vas, da na odvzem ne pridete tešči, ampak pred tem pojeste nemasten obrok (tudi brez mleka ali mlečne kave), na primer kruh, marmelado, med, sadje in podobno. Popijete lahko na primer sok, čaj ali črno kavo. Po odvzemu vam bomo postregli z malico.

Prav tako vas prosimo, da s seboj prinesete veljaven osebni dokument s fotografijo.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na telefonski številki 05 366 4930 ali 051 430 722 oziroma na ajdovscina.ozrk@ozrks.si.

Obenem se iskreno zahvaljujemo vsem, ki ste se že skozi leto odzvali našemu telefonskemu povabilu k darovanju krvi na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica, ker so bile zaloge krvi določenih krvnih skupin zelo znižane.

Že vnaprej se zahvaljujemo tudi vsem, ki boste solidarni in se boste udeležili prihajajoče terenske krvodajalske akcije. Prav tako se za gostoljubje zahvaljujemo Ljudski univerzi Ajdovščina in vipavski vojašnici.

Lepo vabljeni!

Irena Žgavc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!