Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

ZARJA na Prešernovem smenju v Kranju

Prešernov smenj, vsako leto odene Kranj v podobo 19. stoletja. Letos so ga organizirali že sedemnajstič in se tako poklonili našemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu. Na eni izmed najbolj prepoznavnih slovenskih prireditev ob kulturnem prazniku, so nastopile tudi članice dramsko pevske skupine ZARJA iz Ajdovščine.
Prireditve so potekale po celem mestu. Osrednja, s slavnostno otvoritvijo, pevskimi nastopi in recitacijami se je dogajala pred Prešernovim gledališčem. Na Glavnem trgu pri vodnjaku so se predstavile folklorne skupine, venec ob spomeniku dr. Franceta Prešerna pa so položili Prešernovi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

Dramsko pevska skupina ZARJA zelo rada sodeluje na različnih prireditvah. Za letošnji kulturni praznik so si pevke izbrale praznovanje v Kranju. Čas pred nastopom so izkoristile za sprehod po ulicah Kranja in občudovanje zanimivosti, ki so jih pripravili organizatorji. Po odpetem nastopu so pevke pohitele še na osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku v Ajdovščino. Na prireditvi je ženski pevski zbor Večernica prejel priznaje Zveze kulturnih društev Ajdovščina za ohranjene slovenske pesmi, ter za sooblikovanje kulturnega življenja v lokalni skupnosti na Vipavskem in Sloveniji.

Čestitke in še veliko lepega slovenskega petja.

Nevenka Vidmar

Foto: Peter Žgavec

Oglejte si tudi