Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Lavričeva knjižnica bogatila poletno dogajanje

Lavričeva knjižnica Ajdovščina je v poletje vstopila z več dogodki za otroke, veliko zanimanje pa je poželo sodelovanje z Zavodom BETA in njihovimi sodelavci ter mentorji, ki je potekalo na poseben in praktičen način. Pod vodstvom mentoric in mentorjev so mladi barvali  ograjo pred knjižnico in jo odeli v žlahtno sivo, ki se sklada z imenom knjižnice na fasadi. Skoraj 40 otrok je, kljub julijski vročini, opremljeno z rokavicami, čopiči in valjčki v treh petkih barvalo ograjo, ob pohvalah drugih obiskovalcev. Knjižnica je ob delovnih pripomočkih poskrbela za pijačo in kak priboljšek, ob koncu dela je dodala še kako zgodbo o barvah in projekcijo. Hvala, mladi mojstri!

Mlada Vipavka, oblikovalka Rebeka Rehar, pa je v sodelovanju z Ano Verč izpeljala čisto posebno delavnico. V Stop motion delavnici so si otroci zamislili scenarij, narisali sličice in posneli štiri zgodbice – štiri kratke risane animirane filmčke. Kako je delo potekalo, si lahko ogledate na naši spletni strani oziroma Fb profilu, rezultate pa na knjižničnem youtube kanalu https://youtu.be/XNpr3HhEBsE.

Knjižnica in njeni zaposleni so podprli kar nekaj večjih poletnih javnih dogodkov, ki so bogatili dogajanje na Vipavskem: med drugim ajdovski del nacionalnega projekta Dojiva se, pa tudi živžav, ki ga je izvajal Transit film Bazaar.

Ob 80-letnici požiga vasi Ustje pri Ajdovščini smo organizatorju slovesnosti, Društvu Numulit.us, izročili knjige Tri novele pisatelja Danila Lokarja, ki so bile izročene še živečim pričam grozljivega 8. avgusta 1941. Med novelami je namreč Sodni dan na vasi, ki na literarni način opisuje požig, ki ga je zagrešila italijanska vojska; ta je na krut način ubila tudi osem ljudi. Prejemniki knjige so se Lokarjevega literarnega spomenika 8. avgustu razveselili.

Naši sodelavci so za popestritev poletnih dni pripravili zavoje z bralnimi presenečenji. Kolegici Martina in Valentina v Vipavi sta ponudili knjige kar v obliki knjižnega menija, manjkala ni niti sladica.V knjižnici že pričakujemo, da nam Poletavci – poletni bralci prinesejo izpolnjene obrazce s podatki, koliko so prebrali čez poletje – čas je do 10. septembra.

Čez poletje smo prenovili sistem hlajenja in ogrevanja na bibliobusu.

Oglejte si tudi