Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
9°C
-2°C
TOR.
10°C
-3°C
Deli
2031

Šola podjetništva: Zadruge in zadružništvo

Šola podjetništva zopet odpira svoje duri. Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju z Raziskovalnim inštitutom za socialno ekonomijo (RISE), v oktobru in novembru 2015 vabi v Šolo podjetništva na temo Zadruge in zadružništvo.
Šola podjetništva Mladinskega sveta Ajdovščina je izobraževalni program, ki poteka že tretje leto zapored, tokrat na temo Zadruge in zadružništvo. Zadruga je posebna vrsta organizacije, ki jo slovenska zakonodaja opredeljuje kot organizacijo vnaprej nedoločenega števila članov, ki ima namen pospeševati gospodarske koristi svojih članov ter temelji na prostovoljnem pristopu, svobodnem izstopu, enakopravnem sodelovanju in upravljanju članov. Med bistvenimi lastnostmi zadruge se navaja zlasti sodelovanje članov z zadrugo in pa osebna narava članstva. Zadruge so močno razširjene po vsem svetu in po statistiki Mednarodne zadružne zveze zadruge različnih vrst (kreditne, kmetijske, obrtne, stanovanjske, potrošniške, delavske, izobraževalne, zdravstvene in druge) v svetu povezujejo 800 milijonov članov ter zagotavljajo 100 milijonov delovnih mest, kar 20 % več kot vsa multinacionalna podjetja skupaj. Zadruge tako predstavljajo priložnost in eno od možnosti rešitve težav z brezposelnostjo tako mladih kot tudi malce starejših.

Mladinski svet Ajdovščina bo v sodelovanju z Raziskovalnim inštitutom za socialno ekonomijo organiziral Šolo podjetništva, na kateri boste izvedeli kaj je zadruga, katere so njene osnove in značilnosti, prednosti in slabosti, kako začeti, kako ustanoviti zadrugo, katere vrste zadrug poznamo ... Osnovno izobraževanje bo najprej zajemalo tri srečanja, ki se bodo glede na profil in interes udeležencev, po potrebi lahko tudi nadgradila s predstavitvijo primerov dobrih praks, z delom na razvoju idej udeležencev pod vodstvom izkušenih mentorjev, z delom na snovanju poslovnih načrtov udeležencev in tudi z delom na konkretnih primerih udeležencev ter svetovanjem posameznikom pri ustanavljanju zadruge, ki bodo tik pred vzpostavitvijo le-te in bodo pri tem potrebovali pomoč. Program Šole podjetništva in njegov potek bomo tako sproti prilagajali željam in potrebam skupine ter interesu posameznih udeležencev.

Šola podjetništva bo potekala enkrat tedensko (oziroma po dogovoru z udeleženci, ki ga bodo sklenili na prvem srečanju) predvidoma ob sredah v popoldanskih urah s pričetkom v sredo, 7. oktobra 2015, ob 18h, v prostorih Mladinskega centra in hotela Ajdovščina v Palah (Cesta IV. prekomorske 61 a, Ajdovščina).

Šola podjetništva je prvotno namenjena predvsem mladim, udeležijo pa se je lahko vsi, ki želijo v prihodnosti kreniti na svojo podjetniško pot. Kotizacija za šolo podjetništva znaša 20 EUR, ki jo udeleženci poravnajo na prvem srečanju. Prijave za Šolo podjetništva zbiramo do 5. oktobra 2015. Prijaviš se lahko s prijavnico, ki jo dobiš na spletnem naslovu http://msa.si, kjer dobiš tudi vse dodatne informacije o Šoli podjetništva. Prijavnico je potrebno poslati na elektronski naslov info@msa.si, najkasneje do 5. oktobra 2015. Na omenjenem elektronskem naslovu smo dosegljivi tudi za dodatne informacije.

Helena Harej,

predsednica Mladinskega sveta Ajdovščina

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!