Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Veterani z novim starim vodstvom

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina in Vipava (OZVVS) je v Vipavi opravilo volilni občni zbor, ki se ga je udeležilo več kot sto članov.

Združenje bodo še štiri leta vodili Ivan Marc kot predsednik, podpredsednik Ljubo Vidrih in sekretar Jožko Člekovič.

Predsednik Marc je v poročilu ocenil, da so s pestrim in vsestranskim delovanjem ter z udeležbo na številnih dogodkih naredili veliko za prepoznavnost združenja. So pa veliko slabega povzročili varčevalni ukrepi vlade - predvsem   ukinitev plačevanja dodatnega zdravstvenega zavarovanja imetnikom statusa vojnega veterana, kar  je bila edina finančna – ekonomska  pridobljena pravica za zasluge v osamosvojitveni vojni leta 1991. »V našem združenju smo z vso resnostjo pristopili in realizirali nalogo zbiranja podpisov v podporo spremembe zakona o uravnoteženju javnih financ, saj smo na nivoju države glede na število prebivalcev občine zbrali največ podpisov,« je povedal predsednik, ki pa je zadovoljen s pestro dejavnostjo združenja in članov. »Naša ocena je, da so rezultati izvedenih nalog optimalni, prilagojeni času in našim zmožnostim.«

Tudi seznam aktivnosti za tekoče leto je zelo obsežen, javnosti pa so najbolj poznane izvedbe pohoda z Nanosa na Triglav, kolesarskega maratona, udeležbe na proslavah, skrb za spomenike iz osamosvojitvene vojne in sodelovanja na raznih veteranskih igrah in srečanjih.

 

rl

Oglejte si tudi