Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
10°C
-5°C
ČE.
5°C
-2°C
Deli
7868

Veseli večer ZARJE z gosti

Leto je naokoli in Dramsko pevska skupina Zarja ga je uspešno zaključila s prireditvijo v dvorani Ljudske univerze v Ajdovščini. Vzdušje je bilo veselo, saj je bila dvorana polna do zadnjega kotička. Člana in članice Zarje se spet lahko pohvalijo s preko 50 nastopi, ki zahtevajo veliko ur priprav, odrekanj, a tudi lepih nepozabnih trenutkov. Skupina je s svojim programom obogatila veliko dogodkov v bližnji in daljni okolici in v tujini.
Z lepim petjem je v Tolminu na Folklornem popotovanju zaslužila lepo pisno oceno, v Makedoniji na mednarodnem festivalu prislužila bron, bila izbrana za nastop v Ljubljani na Festivalu za 3. življenjsko obdobje z otroci iz OŠ Šturje, na Višarjah zapela na srečanju treh Slovenj, člani sodelujejo v projektu LU Ajdovščina v Malem Holivudu…

Za 12. rojstni dan je skupina za prireditev »Veseli večer« pripravila igro iz štirih delov, o tegobah tretjega življenjskega obdobja, avtoric Liljane Slejko, Dragice Ergaver in Štefke Orešček, v priredbi Jožice Mozetič. Program so sooblikovali še gojenci CIRIUS-a  z mentorico Loredano Sajovic in navdušili vse prisotne. ŽEPZ Večernica pod vodstvom Mirana Rustja je zapela tri pesmi, Vanda Žvanut je prav za ta večer spesnila novo pesem in jo posvetila skupini, Maj Peter Pahor pa je s kitaro in svojim glasom obogatil prireditev.
Program je na zanimiv način povezovala Milojka Dobovšek.
Nevenka Vidmar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!