Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

VDC Ajdovščina - Vipava v sodelovanju z društvom SOŽITJE Ajdovščina - Vipava na srečanju folklornih skupin v Šentjurju

V organizaciji Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava in VDC Ajdovščina - Vipava smo se 15. oktobra 2016 zgodaj zjutraj z veseljem podali na izlet v Šentjur. Vseh nas je bilo 46.
Naša folklorna skupina z imenom Burko, se je  udeležila revije folklornih skupin odraslih s posebnimi potrebami v Šentjurju pri Celju. Na reviji je nastopilo sedemnajst skupin iz vse Slovenije. Prireditev se je odvijala v Ipavčevem kulturnem domu. Po končani reviji smo si vsi nastopajoči ogledali rojstno hišo skladateljev Ipavec. Nato je za nastopajoče sledilo kosilo. Ostali iz Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava, pa so kosilo imeli na kmetiji v Frankolovem. V poznih popoldanskih urah smo se odpravili nazaj proti domu.

Naj posebej omenim to, da je folklorno skupino Burko na prireditvi spremljala kar zelo številna množica navijačev, ki so nas pri našem nastopu spodbujali in navijali za nas.  Vodja naše folklorne skupine Mojca Kete, je povedala, da smo se, tudi glede na ocene strokovne komisije, zelo dobro odrezali. V Ajdovščino smo prispeli vsi veseli, navdušeni in polni različnih vtisov o prireditvi.

 

Društvo Sožitje Ajdovščina - Vipava,

Danijela Deferri

Oglejte si tudi