Varovanci so se na pikniku super imeli. Ponosni smo na vse, na tem mestu pa bi v ospredju omenila Katjo Bajc, ki je pridno pekla kostanj in s posebnim veseljem igrala na izviren domači inštrument – kanto bas, in Jerneja Bovcona S., ki je tako užival ob igranju na lepo zveneči kotel bas.
Pri kuharski delavnici je vodja delavnice, Petra Bratina, varovancem najprej domiselno porazdelila delo. Vsak je po svojih najboljših močeh prispeval k vedno bolj polnemu loncu različnih vrst zelenjave, namenjene mineštri. Varovanci so pridno rezali por, čebulo, česen, papriko, peteršilj, korenček, krompir. Medtem pa je nastajalo testo za porov burek. Da je delo teklo lažje, smo se okrog kuhinje vrteli ob živahni glasbi.
Mineštra se je na štedilniku lepo kuhala. S Petro smo skupaj nežno vlekli testo narazen, da smo ga lepo razporedili po celi jedilni mizi. Varovanci so v več kot dvajset izrezanih manjših kosov testa pridno polagali nadev (por, čebula, olivno olje, skuta, jajca, parmezan). Vse so skrbno zavili in štručke lepo položili v tri pekače.
Že smo se lahko veselili okusnega kosila, ki smo ga skupaj odlično pripravili.
Katja Krkoč