Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 28.06.2017

oblačno
Ponoči bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija.
18°C | 27°C
četrtek, 29.06.2017
18°C | 26°C
petek, 30.06.2017
17°C | 26°C
sobota, 01.07.2017
17°C | 24°C
nedelja, 02.07.2017
15°C | 27°C
Opozorila
Torek, 27.6.2017 ob 19h
V sredo popoldne in zvečer bodo že lahko nastale močnejše nevihte, ob prehodu vremenske fronte v noči na četrtek pa bodo krajevni nalivi in močnejši sunki vetra, ni izključen pojav toče.
18°C
27°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska poklicna delavnica


DRUŠTVA

| |
21.11.2016      20:52
A A

Kuharska poklicna delavnica


V VDC Ajdovščina, enoti VDC Ajdovščina - Vipava, se je v organizaciji Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava 5. novembra 2016 odvijal tradicionalni kostanjev piknik, 12. novembra 2016 pa še poklicna delavnica kuharskih veščin.


Deli:

Skupaj smo se zbrali za družinsko mizo in se pogovarjali in veselili ob poslušanju žive domače glasbe. Pečen kostanj je kar hitro pošel in prav tako domače dobrote. Ura se je bližala odhodu ...

Varovanci so se na pikniku super imeli. Ponosni smo na vse, na tem mestu pa bi v ospredju omenila Katjo Bajc, ki je pridno pekla kostanj in s posebnim veseljem igrala na izviren domači inštrument – kanto bas, in Jerneja Bovcona S., ki je tako užival ob igranju na lepo zveneči kotel bas.

Pri kuharski delavnici je vodja delavnice, Petra Bratina, varovancem najprej domiselno porazdelila delo. Vsak je po svojih najboljših močeh prispeval k vedno bolj polnemu loncu različnih vrst zelenjave, namenjene mineštri. Varovanci so pridno rezali por, čebulo, česen, papriko, peteršilj, korenček, krompir. Medtem pa je nastajalo testo za porov burek. Da je delo teklo lažje, smo se okrog kuhinje vrteli ob živahni glasbi.

Mineštra se je na štedilniku lepo kuhala. S Petro smo skupaj nežno vlekli testo narazen, da smo ga lepo razporedili po celi jedilni mizi. Varovanci so v več kot dvajset izrezanih manjših kosov testa pridno polagali nadev (por, čebula, olivno olje, skuta, jajca, parmezan). Vse so skrbno zavili in štručke lepo položili v tri pekače.

Že smo se lahko veselili okusnega kosila, ki smo ga skupaj odlično pripravili.
Katja Krkoč

 


 



 

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 187
Izšla: 26.05.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo

Bodite prvi pri oddaji mnenja.