Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

V Rokometnem klubu Ajdovščina se zavedajo pomena gibalnih sposobnosti otrok

V otroštvu razvite gibalne sposobnosti so naložba v zdravje za celo življenjsko obdobje.V času epidemije so gibalne sposobnosti otrok drastično padle. Tega se zavedajo tudi v RK Ajdovščina in želijo aktivno prispevati k temu, da se trend obrne v pozitivno smer.

Zadnji podatki o epidemioloških razmerah nas vse navdajajo z optimizmom, da se bomo v prihajajoči pomladi vendarle vrnili v način življenja, ki se nam je še nedolgo nazaj zdel samoumeven. Kakšne in koliko posledic je dvoletna prilagoditev Covid situaciji pustila na nas, bo natančno pokazal šele čas in strokovne študije.

Nekaj pa je zagotovo in dokazano že ta trenutek. V epidemiji so bile najbolj prizadete gibalne sposobnosti otrok – sploh osnovnošolcev. Po več meritvah in študijah ter podatkih Fakultete za šport je gibalno nazadovalo kar dve tretjini otrok, najbolj v kondiciji, koordinaciji in vzdržljivosti, splošna gibalna učinkovitost pa je v povprečju padla za 13 %. Kar za 20 % pa se je dvignil delež predebelih otrok.

Kot opozarjajo strokovnjaki, je stanje zaskrbljujoče in za odpravljanje teh anomalij ter vzpostavitve normalnega stanja bo potrebno veliko dela staršev in vseh, ki so vključeni v vzgojno-izobraževalne procese.

Sem spadajo tudi športna društva in klubi, ki lahko učinkovito pripomorejo k reševanju problematike.

Zato so se v RK Ajdovščina odločili, da povabijo v svoje vrste vse osnovnošolce, še posebejpa rojene med leti 2010 in 2015.

Rokomet, kot eden 'tradicionalnih' ajdovskih športov poleg športnih aktivnosti ponuja igro, zabavo, druženje, tekmovanje, občutek pripadnosti ekipi. Obenem privzgaja dejstvo, da se je za uspeh potrebno truditi in vztrajati.

Vabljeni zato vsi, ki bi želeli aktivno preživeti del svojega prostega časa, da se preizkusite kot rokometaši ali rokometni vratarji.

Starši, z odločitvijo, da bo vaš nadobudnež postal rokometaš, bo tudi skrb za primerno količino gibanja odveč. Redni treningi pod strokovnim vodstvom usposobljenih trenerjev so zagotovilo, da se vaš otrok ne bo znašel v zgoraj omenjenih negativnih številkah.

Prvi mesec treningov je za nove člane brezplačen.       

Več informacij: 040 286 088, Jani ali na e-mail: rk_ajdovscina@hotmail.com

TG

Oglejte si tudi