Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Predavanje na temo: komunikacija in odnosi

Društvo Abstinent Vipavske doline je v svojih novih prostorih 1. avgusta gostilo zakonsko in družinsko terapevtko Jernejo Dimec Bratina, ki od leta 2006 deluje kot terapevtka relacijskega družinskega modela, ki ga je razvil dr. Christian Gostečnik.

Njene 28-letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v podjetjih, izobraževanja odraslih, poučevanja mladih pa do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic.

Zadnja leta se v celoti posveča vodenju svojega centra Novo upanje v Ajdovščini. Izvaja psihoterapije in svetovanja za ljudi v stiskah, tako za posameznike, pare, zakonce in starše ter mladostnike. Prav tej, vedno aktualni temi, odnosu in komunikaciji tako med starši in otroki, kot komunikaciji med partnerjema, se je naša gostja najbolj posvetila.

Člane Društva Abstinent Vipavske doline je kot organizatorje zelo razveselilo to, da se je predavanja udeležilo res lepo število ljudi, z drugimi besedami povedano, po odprtju društvenih prostorov je bil to prvi dogodek, na katerem smo zasedli res čisto vse stole. Poleg članov našega društva ter svojcev, prijateljev in znancev se je našemu povabilu odzvalo tudi precej članov drugih društev, tako iz Nove Gorice, Tolmina in obale, kar je za nas zelo pomembno, saj se na ta način izmenjujejo izkušnje, znanja, pogledi in nenazadnje širijo in poglabljajo medosebne vezi, ki so dandanes v vseh segmentih družbe močno načete.

Po nazornem in poglobljenem predavanju o tem, kako naj starši pristopajo do svojih otrok na način, ki naj ne bi bil niti avtoritativen niti permisiven, ampak konstruktiven, torej tak, da otroka privede do željenega rezultata, ter podrobni osvetlitvi načina komunikacije med partnerjema, ki prav tako ne sme predpostavljati nadrejenega ali podrejenega sogovornika, temveč dva sodelujoča in medsebojno podpirajoča člena partnerskega tima, je sledila prosta razprava o tem, kako težko je v resničnem življenju vse to doseči.

Gospa Jerneja Dimec Bratina se je strinjala z nami, da je osebna rast zahtevna naloga vsakega posameznika, da nihče ne more nikogar v to prisiliti ali karkoli narediti za drugega, če sam tega noče, da lahko spreminjamo samo sebe in da je to počasen proces, ki se pa še kako izplača.

Člani Društva Abstinent Vipavske doline se tega zelo dobro zavedamo, kar je potrdil tudi dober obisk predavanja , ki nam je dal nov zagon in ideje za nadaljnje raziskovanje in delo na področju odnosov in osebne rasti. En tak poseben žarek optimizma in zagona v našem društvu predstavlja polna miza dobrot, ki nikoli ne manjkajo ob zaključku naših druženj in dogodkov in tudi tokrat niso, ob katerih se nam usta razširijo v nasmehe in misli v sproščenost in razigranost. Če želite z nami deliti katerega od teh lepih trenutkov, potem nikar ne zamudite naših prihajajočih dogodkov, za katere vam obljubimo, da jih bo še veliko.

Člani Društva Abstinent Vipavske doline

Oglejte si tudi