Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Praznični december na MDPM Ajdovščina

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina, v sodelovanju z OŠ Danila Lokarja Ajdovščina (projekt Popestrimo šolo), vsak torek popoldan, med 16:30 in 18:30, izvajamo ustvarjalne zoom delavnice, kjer z otroki ustvarjamo, izdelujemo voščilnice, igramo družabne igre in si kaj lepega povemo. Na zadnji decembrski delavnici pa nas bo obiskal prav poseben gost. Nekdo, ki ga vsi že dobro poznamo. Hm, le kdo bi to lahko bil?
Akciji Božiček za en dan in Trije zimski botri sta v polnem teku. Na društvu smo izvedli tudi facebook nagradno igro, kjer so tri izžrebane srečne nagrajenke prejele igračo Talking Tom, ki bo njihovim pridnim otrokom krajšal čas v teh zimskih dneh.

Z navdušenjem smo podprli dobrodelni tekaški izziv 100 ob Mrzli reki v organizaciji Športnega društva Tekači Vipavske doline, ki bo letos oplemeniten s srčnostjo in dobrodelnostjo. V sklopu projekta Botrstvo v športu bomo zbirali prispevke za mlade perspektivne športnike in jim pomagali pri razvoju športnih potencialov. Pobudnik akcije Luka Skočaj je 100 kilometrov pretekel kar doma na tekaški stezi. Vabljeni vsi, da se izzivu pridružite, bodisi s tekom bodisi z dobrodelno gesto. Pošljite SMS s ključno besedo STOTKA5 na 1919 in darujte 5 € za mlade nadarjene športnike z manj priložnostmi. Darujete lahko tudi z nakazilom na naš TRR SI56 6100 0000 8873 907(sklic SI00 0022). Akcija zbiranja donacij bo trajala do konca decembra.

Ta čas ima res poseben čar in vzbuja dobro v ljudeh. Na MDPM Ajdovščina opažamo, da se na naše društvo obrača vse več ljudi, ki so pripravljeni priskočiti na pomoč družinam v stiski, finančno ali z donacijami v materialu, kot so otroška oblačila, šolske potrebščine in igrače, za kar smo neizmerno hvaležni. Marsikateremu otroku in mladostniku z manj priložnostmi je še kako prav prišel tudi podarjen računalnik za šolo na daljavo, brez katerega v teh časih preprosto ne gre. Na društvu spodbujamo in pozdravljamo dobrodelna dejanja in obenem srčno upamo, da se bo plamen dobrote, sočutja in solidarnosti prižgal v srcih čim več ljudi.

Ob zaključku tega izzivov polnega leta vam želimo veliko zdravja, optimizma in veselja, predvsem pa, da plamen dobrote in sočutja delite tudi med ostale.

Oglejte si tudi