Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Plesna skupina Ajda aktivna tudi v času karantene

'Pomlad v moji jeseni' je moto plesne skupine Ajda, ki nas je popeljal v leto 2019. V leto, ko smo s čudovito predstavo obeležile 15 let skupine.

Leto je bilo bogato s tekmovanji. Najbolj ponosne smo na stoječe ovacije in doseženo 1. mesto v Malinski na Krku. Potrditev, da smo na pravi poti in da s plesom dosežemo srca gledalcev, je tudi motivacija za naprej. V posebno veselje pa so nam tudi nastopi na raznih prireditvah po celi Sloveniji.

Dosežki ne pridejo sami. Pod vodstvom potrpežljive in srčne Alice Stojko Saliu treniramo enkrat na teden; da plese dodatno izpilimo pa se vsako leto odpravimo tudi na enotedenske priprave v toplice.

Seveda smo ponosne na dosežke, ampak Ajda je za nas veliko več kot dokazovanje. Združila nas je ljubezen do plesa in dejstvo, da so leta za nas resnično le številke. Ajda je naš pisan spomladanski travnik, poln življenja, na katerem se razblinijo vsi predsodki.

Trenutno se nahajamo v težkem obdobju. Ampak 'nonice' se ne damo. Še bolj smo se modernizirale in tako se še naprej srečujemo en krat na teden - vsaka v svoji dnevni sobi.

Hvaležne smo Alice; hvaležne za Ajdo in hvaležne za ples, ki ohranja srce mladosti v jeseni naših življenj.

Izobrazba ni vse, treba je tudi razumeti ...

Milenka Černivec

Oglejte si tudi