Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
23°C
14°C
JUTRI
23°C
10°C

Planinsko srečanje invalidov na Nanosu

Društvo invalidov Ajdovščina - Vipava je 26. junija 2021 organiziralo tradicionalno srečanje invalidov na Nanosu.

Avtobus za avtobusom je prihajal na Nanos, potniki pa so stopali v hladno jutro, ki je ponujalo svežino, mir in gorsko panoramo. Najpogumnejši člani so prišli iz doline kar peš. Skrbni gostinci kmečkega turizma Abram so že pripravljali prizorišče. Začeli so se prepletati pogovori in tkati nove vezi med invalidi.

Zadonela je slovenska himna v čast 30. obletnici samostojnosti Slovenije in vsi smo s ponosom zapeli, saj so se mnogi med nami še kako živo spomnili, kako je bila slovenska beseda prepovedana.

V pozdravnem nagovoru naše predsednice - Manice Jerkič smo slišali glavne smernice delovanja našega društva in delovanja Zveze delovnih invalidov na državni ravni. Ponovno je poudarila, da le skupaj zmoremo premagovati osebne in državne ovire, saj najbolje razumeš sebi enakega. Povedala je, da biti invalid ni sramotno, sramotno in nedopustno je to izrabljati.

Med udeleženci našega društva je bilo kar 10 zakonskih parov, ki smo jih simbolično obdarili in jim zaželi še mnogo skupnih dni. Z majhno pozornostjo smo razveselili tudi najstarejše člane društev. Posebno priznanje za vztrajnost in dosežke na balinarskem področju je predsednica podelila ženski balinarski ekipi.

Sledil je kulturni program, družabne igre in kosilo. Seveda nas je ves čas vabil s svojimi izbranimi pesmimi na plesišče naš DJ.

Ko smo mislili, da je že vsega konec, smo se še posladkali z velikodušno donacijo sladoledov Leone.

»Nič ne bomo čakali, ko je tako lepo,« je rekla predsednica in takoj rezervirala termin za naslednje leto. Prisrčna hvala vsem invalidom, da ste se udeležili dogodka in vabljeni na našo slavnostno prireditev, na Nanos 2022!

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi