Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
-5°C
JUTRI
8°C
3°C
Oceni objavo

Matic in Jerneja državna prvaka

V letošnjem letu smo se ajdovski radioamaterji udeležili prav vseh tekmovanj v radijski orientaciji v Sloveniji in obeh svetovnih tekmovanj, za mlajše na Madžarskem in za starejše na Češkem.

Sredi septembra smo sezono zaključili z državnim tekmovanjem na Ptujski gori. Domači klub je v sodelovanju z Zvezo radioamaterjev Slovenije pripravil zahtevno postavitev in tekmovanje vzorno izvedel. V kategoriji pionirjev so Radioklub Ajdovščina zastopali Matija Kerševan, Anže Tomažič in Matic Kerševan, vsi učenci OŠ Dobravlje. Lov je posebno dobro uspel Maticu, ki je tako postal pionirski državni prvak. Prijetno je presenetila Jerneja Samec, ki je bila najboljša v ženski konkurenci. Žal nismo imeli predstavnika v kategoriji seniorjev. Tako nam je letos v ekipnem tekmovanju radioklubov Slovenije pripadlo drugo mesto.

Tek v naravi, nadgrajen z miselno aktivnostjo, je poseben izziv. V zimskem času se bomo pripravili na novo sezono. V Radioklubu Ajdovščina smo odprti za vse, ki jih zanimajo radijski valovi.   

Oglejte si tudi