Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
30°C
17°C
JUTRI
30°C
18°C
Deli
9763

Ljubitelji starih vozil potegnili črto pod leto 2017

Leto 2017 je bilo za Društvo ljubiteljev starih avtomobilov Vipavska dolina sorazmerno mirno.

V začetku februarja smo opravili občni zbor z vsemi potrebnimi formalnostmi, začeli pa smo tudi z zunanjo podobo voznikov in si razdelili srajce z našim zaščitnim znakom.

Na zvezo smo poslali tudi vse podatke o našem društvu in delovanju za izdajo zbornika ob 20. letnici ustanovitve in delovanja zveze.

Spomladi smo sprejelo tudi nekaj novih članov (Rakuša, Černigoj, Gregorič, Pregelj ) in se razveselili novih starodobnikov (Černigoj, Kranjc ... ), ki so jih restavrirali naši člani. Pozabili nismo niti naših 10 jubilantov z okroglimi obletnicami, jih obiskali in obdarili.

Vsi naši člani dobijo ob rojstnem dnevu čestitko, za kar je zadolžen naš častni član Miro Štrancar.

Na Občino Ajdovščina smo naslovili prošnjo za dodelitev prostorov, nujnih za delovanje društva.

Maja smo izpeljali osrednjo prireditev - srečanje 2017. Lepo vreme in dobra organizacija je v Ajdovščino pripeljala 131 starodobnikov z več kot 200 udeleženci. Najprej smo vse starodobnike predstavili na Lavričevem trgu, se nato zapeljali do Šempasa, mimo Nove Gorice v Brda in obiskali obnovljeno Vilo Vipolže. Pot smo nadaljevali na Sabotin in si ogledali zanimiv muzej in ostanke strelskih jarkov. Gostilničar Bogdan nas je razveselil z odlično pripravljenim golažem s polento. Srečanje smo končali v Ajdovščini v gostišču Pigal, kjer smo razdelili pokale in priznanja za udeležence.

Naša vloga na občino je bila uspešna, dobili smo prostor v nekdanji vojašnici Srečko Kosovel. Prostor v izmeri 35 m2 je bil potreben temeljite obnove (Černigoj je pleskal, Trošt je pomagal pri tlaku, Vetrih je pomagal pri vseh delih …). Tudi hodniki so klicali po obnovi, pri kateri je sodelovalo deset članov na čelu s predsednikom Ambrožičem.

Kupili smo tudi omare, stole, zavese in namestili slike in pokale, tako da je bil prostor 6. 9. 2017 pripravljen na uradno odprtje. Medse smo povabili tudi predsednika KS Ajdovščina Valentina Krtelja, ki je spregovoril nekaj spodbudnih besed, slavnostni trak pa je prerezal najstarejši častni član Anton Fabjan.

Predstavniki društva so se 19. 9. 2017 udeležili v Ljubljani 20. obletnice ustanovitve in delovanja Zveze starodobnih vozil Slovenije. Na oktobrski seji smo razdeli še jakne v klubskih barvah, tako da bomo na prireditvah nastopali enotno opravljeni. Stekle so tudi priprave za izdajo koledarja 2018 .

Novembra smo izgubili tudi dobrega restavratorja avtomobilov in motorjev in prijatelja Silvota Čermelja in ga v velikem številu pospremili na zadnjo pot. Aktivni so bili tudi naši komisionarji, ki so pregledali in potrdili 17 novih starodobnih vozil in motorjev.

V letu 2017 so se naši člani udeležili 26 prireditev.

Obisk prireditev se povečuje in tudi prisotnost na sejah društva narašča, kar pripisujemo zanimivim vsebina, timskem delu in boljšemu obveščanju.

Zmago Stegovec, tajnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi