Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Kolesarji društva DEŠK začeli sezono

Lani ustanovljena kolesarska sekcija je med rekreativci v Žapužah naletela na dober odziv. Ker je bilo zaradi epidemije druženje v preteklem letu zelo omejeno, so člani društva DEŠK že težko pričakovali organizirano kolesarjenje, ko so omejitve odpravljene. Želijo si etap, ki združujejo šport in spoznavanje naše prelepe narave ter okoliških krajev.

Letošnja prva tura je bila manj zahtevna glede vzponov, je pa vključila mnogo novosti. Prvič smo se zapeljali 'po vseh pravilih' po novi kolesarski stezi na Goriški cesti v Ajdovščini. Pot je vodila do Dobravelj in po prenovljeni cesti do Velikih Žabelj. Glede na toplo vreme nam je nadaljevanje vožnje po makadamu in v senci vrb in jelš prav prijalo, ko smo se pomikali navzgor ob reki Vipavi. Od Slapa smo nadaljevali po asfaltu do trga v Vipavi na postanek s sladoledom. Pri Marjanci so nas spraševali, če smo morda na kaki dirki, ker smo bili v takem številu in enakih dresih? Za prvo organizirano kolesarjenje je bilo 25 udeležencev kar lepa številka.

Zaključili smo preko Dupelj po 28 kilometrih. Ob naslednjih etapah bomo vključili vedno kako turistično točko. Veselimo se lepega vremena ter druženja na kolesu. Pridružite se nam, tudi če vam pomaga skrita elektrika …

Aleš Brecelj

Oglejte si tudi