Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Kamnoseška skupina Manče

Delovanje Društva MOST – Univerza za tretje življenjsko obdobje Ajdovščina je zaradi koronavirusa in sprejetih omejitev v vseh skupinah zelo moteno. V času epidemije je delo v Kamnoseški skupini Manče povsem zastalo. To pa še zdaleč ne pomeni, da ne moremo več delovati. Sodelujemo in 'družimo' se na daljavo, podobno kot v osnovnih in srednjih šolah ter na univerzah. Tudi mi smo univerza, torej tudi mi lahko v določenem smislu delamo podobno. Pri medsebojnem komuniciranju uporabljamo telefone in elektronsko pošto ter druga spletna orodja. Po tej poti si izmenjujemo nasvete, iščemo pomoč med člani skupine ali se z njimi zgolj pogovarjamo.

Poleg ustvarjanja v kamnu je namreč pomemben element našega delovanja v Mančah tudi medsebojno druženje. Zato smo se dogovorili o možnostih povezovanja in sodelovanja tudi med epidemijo. Naša ljubezen do kamna in do ustvarjanja v kamnu ostaja. Marsikdo se tudi doma posveča kamnu, če ima primerne pogoje za tovrstno delo. Rezultati našega dela pa so nam v pravo zadovoljstvo le, če jih lahko pokažemo prijateljem iz kamnoseške skupine, svojim domačim in vsem drugim, ki znajo ceniti tovrstne izdelke.

Trenutno to delamo s pomočjo fotografij naših najnovejših izdelkov, ki si jih izmenjujemo preko digitalnih medijev ali objavimo na spletu. S pridom uporabljamo spletne strani Društva MOST na Facebook-u, kjer lahko predstavljamo naše delo tudi širšemu članstvu društva in drugim ljubiteljem našega ustvarjanja.

Z veliko nestrpnostjo pričakujemo čas, ko se bomo lahko spet vsak torek družili v naši delavnici v Mančah.

Marjan Polanc

Oglejte si tudi