Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Izlet na Koroško

16. maja 2015 je društvo invalidov Ajdovščina-Vipava za svoje člane organiziralo izlet na Koroško.
Zbudili smo se v hladen dan, z močnim dežjem in ajdovsko burjo. V jutranjih urah smo se z avtobusom iz Ajdovščine, odpeljali na pot proti Koroški. Občutki ob odhodu so bili mešani, saj je bila naša edina želja lepo vreme.

Skozi slabo vreme, nas je pot vodila po avtocesti mimo Ljubljane, Kranja, čez gorski prelaz Ljubelj, do Gosposvetskega polja. Malica, ki smo jo prejeli na avtobusu, pa nam je ob prvih sončnih žarkih, še bolj teknila.

Najprej smo si ogledali cerkev Gospe Svete, ki je že stara slovenska romarska pot. Njena lepota te ne pusti ravnodušnega in vsak zase je ob ogledu cerkve premišljeval svoje misli. Sledila je vožnja do Knežjega kamna- prestola in naprej ogled starega dela Celovca. Ob izčrpni razlagi vodiča smo si še ogledali mestno hišo, cerkev, operno hišo, razne zgodovinske spomenike in mestni trg.

Sledila je vožnja do Minimundusa. V zunanjem parku, v katerem so v pomanjšanem merilu postavljeni vse večje arhitekturne znamenitosti sveta (155), lahko vidimo tudi Blejski grad, Blejski otok in NUK Ljubljana. Nekaj ur za ogled teh čudovitih stavb je minilo v hipu.

Pot nas je vodila naprej do razglednega stolpa- Pyramidenkogel nad Vrbskim jezerom. Večina se nas je povzpela z dvigalom na vrh od koder se nam je odprl prečudovit pogled na okoliške kraje in Vrbsko jezero, ki ga obdajajo mogočni gozdovi, za njimi pa se dvigajo Alpe.

Hitro je prišla dogovorjena ura za odhod proti domu, s postankom za večerjo.

Polni lepih vtisov smo se v poznih popoldanskih urah vrnili v Ajdovščino.

DI Ajdovščina-Vipava

Oglejte si tudi