Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Gasilski koledarji  PGD Ajdovščina znova na voljo

Tudi leto 2021 mineva v spoznanju, kako pomembne so vrednote solidarnosti in pomoči drugim, močnih členov poslanstva prostovoljnih gasilcev. Le-to je v družbi najbolj cenjeno ob naravnih ter tehničnih nesrečah in še posebej, ko so ogrožena življenja in imetje. V Prostovoljnem gasilskem društvu Ajdovščina smo se tudi letos osredotočali na lekcije in dobra spoznanja, ki nam bodo prišla prav pri razvoju in prihodnosti društva.

Ob koncu leta tudi v našem društvu že pogledujemo v novo leto ter kujemo želje zanj. Nekatere ostajajo iste, želja po novih članih društva, operativnih članih ter da bi naši prostori bili polni mladih in otrok. A želimo si tudi ugodnih pogojev, ki bi podpirali naše načrte. K temu je usmerjenih veliko naših moči in časa.

V lanskem letu smo začeli z nam novo tradicijo, oblikovanja društvenih koledarjev. Ta nam je hitro prirasla k srcu, tudi zato, ker ste jo vi dobro sprejeli. Tudi letos jo bomo ponovili. Vsakemu, ki lahko in začuti, da nam želi s prostovoljnim prispevkom v tem decembrskemu času pomagati, olajšati naše delo ter prispevati k našemu razvoju, bomo v zameno poslali naš koledar za leto 2022. Znesek je popolnoma odvisen od vas, nakažete ga na TRR društva: IBAN SI56 1010 0005 7607 519 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.). V sklic nakazila pa napišete vašo telefonsko številko, da vas pokličemo za naslov, kamor bomo varno dostavili gasilski koledar. Koledar bo na voljo v decembru. Gasilski koledar je lahko dober opomin na naš trud in vaš navdih, ko vam zmanjka zagona. Za nas je vaša donacija spodbuda v več pogledih.

Spomnili bi pa na še eno možnost, s katero lahko gasilskim društvom in med njimi tudi našemu pomagate pri njihovem delovanju in sicer brez lastnega finančnega vložka. Vsak zavezanec k dohodnini lahko podari 1 % svoje dohodnine določenemu društvu, po lastni izbiri. Veliko sredstev je vsako leto nerazporejenih, vsak pa ima možnost izbrati društvo, ki mu je v tistem trenutku pri srcu. Enostavno je lahko to s platformo E-doniraj, kjer lahko v postopku, ki traja le nekaj minut, preko svojega telefona ali računalnika, podarite svojih 1 % (ali en del) tudi našemu gasilskemu društvu, PGD Ajdovščina. To lahko storite tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki ali pa na pristojnem finančnem uradu, osebno ali po pošti.

Pa vendar dobrih želja nimamo samo za sebe.Vsem v novem letu želimo zdravja, poguma in dobre volje. Želimo si, da časi, ko smo si lahko brez strahu segli v roko, niso daleč. Do takrat pa se le obračajte na lepe stvari v vašem življenju. Nasmejite se in 'dajte moč' vašim bližnjim, sosedu čez vrt ali znancu, ki ga srečate v trgovini. Poskrbite za vaše dobro počutje in dobro voljo ter tudi za vašo varnost in varnost vaših bližnjih ter na vaše zdravje. Z majhnimi dejanji pomagamo širši družbi in vsem, ki se v teh težkih časih trudijo za boljši svet. In tokrat prav zares, brez heca, naj bo leto 2022 srečno!

 

Oglejte si tudi