Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Delavnice na Društvu invalidov Ajdovščina – Vipava

Ob 8. marcu so naši poverjeniki obiskali in obdarili vse starejše članice na domu in v DSO in jim poklonili majhno sladko pozornost. Ob tem čestitamo vsem članicam in vsem članom, saj so tudi oni slavili svoj praznik in vsem želimo zdravja!

6. marca smo izvedli delavnico z naslovom 'Velikonočni izdelki iz gline'. Zahvala gre društvu POC, ki nam je omogočilo izvedbo v njihovih prostorih in nudilo strokovno pomoč pri izdelavi velikonočnih dekoracij. Vsi vemo, da nas že februarja na vseh trgovskih policah čakajo velikonočni izdelki in dekoracije vseh mogočih izdelav. Nam članom DI pa skupno druženje in ustvarjanje pomeni tisto pravo obliko, ki navaden dan naredi praznični. Čeprav se je kak izdelek preveč nagnil v levo ali desno ali pa rob ni zglajen do kraja, mogoče je v peči popokal uhelj velikonočnega zajčka, smo si rekli: »Bravo mi, točno tak izdelek smo želeli narediti!« Vsem članom DI želimo lepo praznovanje Velike noči!

12. marca 2024 smo v sodelovanju s CKZ Ajdovščina v poslovnih prostorih društva izvedli še meritve holesterola, krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Vzdrževanje ustrezne ravni holesterola in sladkorja v krvi ter pravilni krvni tlak so pomembni za naše zdravje, saj prekoračene vrednosti hitro vodijo v resne bolezni. Zato se v društvu DI zavzemamo za izvajanje meritev v spomladanskem in jesenskem času. Članicama CKZ Ajdovščina se zahvaljujemo za njihovo brezplačno izvedbo meritev in vse nasvete, ki so jih podale članom.

DI Ajdovščina – Vipava

Oglejte si tudi