Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Četrtkovi pohodi za zdravje

Planinsko društvo Ajdovščina je v letošnjem letu v program aktivnosti vključilo tudi četrtkove pohoden za zdravje. Akcija je bila dobro sprejeta med planinci, kot tudi med tistimi, ki to niso, želijo pa napraviti nekaj dobrega za svoje zdravje.

Na pohodu smo bili vse četrtke, razen enega, ki sta ga je preprečila dež in burja. Naša burja nas je božala na več pohodih, vendar smo takrat izbrali zavetrne poti. Tudi malce dežja nas ni ustavilo, le pot smo nekoliko skrajšali, pozimi pa smo se razveseli tudi posameznih snežink.

Prehodili smo poti v naši bližnji in širši okolici, saj smo se prav na četrtkovih pohodih z nekaterimi srečali prvič. Šli smo do izvira Hublja in poteh nad njim, po sprehajalni poti ob Lokavščku, prehodili smo poti nad Lokavcem, Podrto goro, Staro babo, bili smo v Skriljah, Stomažu, Vipavskem Križu, Plačah … Obiskali smo znamenite cerkvice v okolici (sv. Pavel nad Vrtovinom, sv. Marjeta, sv. Urban, sv. Miklav, sv. Socerb). Ostalo nam je še veliko poti, kakšno bomo tudi še ponovili.

V poletnih mesecih smo se oddahnili in si vzeli čas za svoje aktivnosti. Ker se je dolgo vroče poletje že prevesilo v jesen in ker so utihnili trgači po vinogradih, vas ponovno vabimo na četrtkove pohode. V dobri družbi in prijetnem klepetu je pot zanimivejša in krajša. Pohodi so lahki in trajajo okrog dve uri. Torej se srečamo v četrtek, 5. oktobra 2017 ob 8. uri na novem parkirišču za gradom.

1.oktobra 2017 vas vabimo na spominski pohod na Golak. Pred Iztokovo kočo bomo prisluhnili spodbudnim besedam predsednika našega društva Cvetka Ušaja in v vsakem vremenu prijetno poklepetali ob topli enolončnici.

UO Planinskega društva Ajdovščina

Oglejte si tudi