Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Borili so se z ognjem in vodo

Zadnji tedni so bili za člane in članice Prostovoljnega gasilskega društva Ajdovščina precej pestri. Že v avgustu smo posredovali na več intervencijah, a nemalo kateremu operativnemu gasilcu pa še danes pušča sled požar v Dolgi Poljani. Prvič smo posredovali v sredo, 16. septembra in takrat požar uspešno pogasili. Dva dni zatem, smo bili ponovno pozvani zaradi vžiga nad Dolgo Poljano. Zaradi močnega vetra in suše so nam na pomoč priskočili gasilci iz prostovoljnih in gasilskih enot celotne severnoprimorske regije. Na tem mestu se zahvaljujemo za vso pomoč in podporo ostalim gasilskim društvom, civilni zaščiti, lokalni skupnosti in seveda krajanom Dolge Poljane. Samo skupaj nam je lahko uspelo požar tako omejiti, da ni prišlo do večje materialne škode in na koncu ogenj tudi pogasiti. Požarišče smo mirno zapustili šele, ko je prišel dež. 

V zadnjem tednu septembra nam je narava zopet pokazala zobe, tokrat z obilnimi padavinami, ki so zajele večji del spodnje in zgornje Vipavske doline. Tudi tokrat smo se odzvali klicu na pomoč. Skupaj z GRC Ajdovščina, sosednjimi društvi in društvi iz GZ Vipava,smo posredovali na več intervencijah in jih tudi uspešno zaključili.

Oktober je že tukaj - v gasilstvu predstavlja poseben mesec, gre za mesec požarne varnosti. Na tem mestu bi radi spomnili in opozorili na požarno preventivo in varnost, ki je odvisna od vseh nas. Vabimo vas, da spremljate naše aktivnosti, različne informacije gasilskih in izobraževalnih služb in se nam v oktobru pridružite pri nabiranju znanja o tem, kaj lahko vi storite za svojo varnost in varnost družbe.

Z gasilskim pozdravom na pomoč! PGD Ajdovščina

Oglejte si tudi