Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Aktivna pomlad na MDPM Ajdovščina

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina smo vedno aktivni. Trenutno se kar nekaj aktivnosti odvija v okviru študijskih krožkov.
Ena izmed njih je slovenščina za Albanke, kjer je pri tečajnicah po celoletnem druženju že viden napredek v znanju. V Zavodu Pristan pa poteka študijski krožek Vivakreativa, kjer pod vodstvom gospe Taše ustvarjajo starejše dame in na stara leta v sebi odkrivajo še neodkrite likovne talente.

V okviru Tedna vseživljenjskega učenja (12.5. – 21.5.2017) smo pod okriljem Ljudske univerze Ajdovščina pripravili različne dogodke. Eden izmed njih je bila delavnica »Ovojnica želja«, s katero smo gostili v nižjih razredih osnovnih šol ajdovske in vipavske občine. Otroci so se z našo prostovoljko Gordano najprej pogovorili o svojih željah, nato pa izdelali ovojnice želja, kamor so shranili slikovno gradivo, ki predstavlja njihove želje.

Svoje želje so skozi likovna, fotografska in literarna dela izrazili tudi učenci in dijaki, ki so poslali svoja dela na natečaj Evropa v šoli s podnaslovom »Svet, v katerem želim živeti«. Izbor njihovih del je bil do 5. maja 2017 razstavljen v ajdovskem Mercator centru, sedaj pa si jih lahko ogledate na naši spletni strani. Sodelujoči na natečaju so si prislužili tudi nagradni izlet v Ljubljano, kjer so se v Pionirskem domu udeležili zaključne prireditve natečaja s podelitvijo priznaj in nagrad nacionalnim nagrajencem. Program je popestril tudi raper Nipke. Iz Severnoprimorske regije si je prislužil 2. nagrado med likovnimi deli v svoji starostni skupini Anže Gabrijelčič iz OŠ Dornberk pod mentorstvom ge. Anuše Blažko z delom »Želim živeti v svetu, kjer bom lahko sam začrtal svojo prihodnost.«

Obveščamo vas, da tudi letos organiziramo letovanje otrok in mladostnikov v Nerezine (28.6. – 8.7.2017) in v Piran (14.7. – 22.7.2017). Letovanje je namenjeno tudi otrokom iz socialno šibkejšega okolja in takšnim z zdravstvenimi težavami. Za te nudimo tudi možnost sofinanciranja. Poleg sredstev, ki jih otrokom namenijo občine in ZZZS, smo v mesecu maju pričeli še z zbiranjem donacij. Naše položnice akcije ''Morje za vse otroke'' ste dobili v poštne nabiralnike oz. jih najdete pri bančnih okencih. Dosedanjim in bodočim donatorjem se lepo zahvaljujemo. Prijavnice za letovanje dobite v naši pisarni: MDPM Ajdovščina, Cesta IV. prekomorske 61/a, 5270 Ajdovščina (Pale), za ostale informacije pa smo na voljo po telefonu: 05/368 91 40 ali 041 490 360 vsak dan, od ponedeljka do petka, od 9.00 do 15.00 ter na elektronskem naslovu: info@mdpm-ajdovscina.si.

Oglejte si tudi