Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Ajdovski taborniki vedno v akciji

V pomlad, z daljšimi sončnimi dnevi in koncem zimske zaspanosti, smo tudi taborniki vstopili navdušeni in pripravljeni na nove podvige. Od marca smo se udeležili in organizirali kar nekaj akcij in srečanj.
V mesecu marcu smo naše člane peljali na vsakoletno MČ SPOOT (Severnoprimorska območna organizacija tabornikov) srečanje v Deskle. Otroci so se preizkusili v raznih taborniških znanjih in veščinah.

GG-ji (gozdovniki in gozdovnice) iz voda Banane, so se letos udeležili GOTIK-a (Grozljivo Orientacijsko Tekmovanje In Kričanje).

V aprilu smo na Dan zemlje, 22. aprila 2016, organizirali čistilno akcijo. Ta dan pa ni le dan zemlje, 22. april je tudi dan tabornikov. Tako smo skupaj s člani in njihovi starši čistili strugo Hublja in okolico Hiše mladih v Palah.

Izpeljali smo tudi rodov mnogoboj (tekmovanje v taborniških veščinah), kjer so se tako MČ-ji kot GG-ji preverili v svojih taborniških znanjih. Postavljali so šotore, se preverjali v znanju signalizacije, premagovali so ovire in se odpravili na orientacijski pohod. V soboto, 21. maja, bodo svoje znanje preizkusili še na območnem mnogoboju v Cerknem.

Za nami je tudi kar nekaj delovnih akcij. Očistili in prepleskali smo taborniško kočo na Kovku ter pripravljali drva za kresovanje.

30. aprila je popoldan v gradu potekale predstavitve društev. Pridružili so se nam člani KAŠ-a, MDPM Ajdovščina, Mladinskega centra Hiša mladih, Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina, Društvo jadralnih padalcev Kovk in člani PGD Ajdovščina. Obiskovalci so se preizkusili v orientaciji, v ajanju, izdelovali so nakit, lutke, občudovali starodobnike, se preizkusili v kvizu in skupaj z gasilci škropili z vodo. Lahko so tudi preizkusili, kako izgleda sedenje v sedežu jadralnega padala. Manjkali niso niti muffini in nagrade za sodelujoče.

Medtem pa se je v gradu pripravljalo vse potrebno za večerno dogajanje. Po prižigu kresa, ki so ga celo popoldne postavljali člani RMB-ja, so nastopili Manouche, The Autentics in Odprava zelenega zmaja. Nastopili so tudi naši najmlajši s skečem, vodniki pa so zapeli himno. Z govorom sta nas počastila ajdovski župan Tadej Beočanin in starešina RMB Ana Velikonja.

V prihodnje nas poleg državnega mnogoboja v Mirni čaka še težko pričakovano in zasluženo taborjenje ob reki Kolpi.
Maja Turk

Oglejte si tudi